Pentru Oana Font, anul acesta, sărbătorile de Paște au un aer aparte. De când a devenit mamă, tânăra artista este implicată și în activități gospodărești. Dacă până acum, pregătirea bucatelor tradiționale de sărbători îi reveneau mamei sale, acum, Oana ne-a demonstrat că a învățat să prepare cea mai bună pască, a transmis Cristina Dorobanțu.

Oana Font, rețetă tradițională de Paște

Oana Font este una dintre cele mai iubite artiste din zona Maramureșului, iar anul acesta, sarbătorile de Paște vor fi cu adevărat speciale pentru ea și soțul său. De când au devenit părinți, lumea lor s-a schimbat, iar cântăreața este și mai implicată în pregătirile pentru masa de Paște.

Oana Font- Mă simt mult mai responsabilă și determinată să pregătesc bucatele de pe masa de Paște cu mănuțele mele. Dacă până acum eram fata lui mama și mama era cea care se ocupă de tot ce înseamnă pregătirile pentru Paște, în acest an simt să schimb puțin rolurile.

Ca o gospodină adevărată, din Maramureș, Oana pregătește o pască delicioasă. Și-a luat și un ajutor de nădejde, pe buna sa prietenă, Rodica Nemeș. Îmbrăcate amândouă în straie populare, s-au pus pe gătit.

Oana Font- De sfintele Paști, în Maramureș,  gazdele fac pască, vopsesc ouă roșii și așteaptă oamenii să le calce pragul.

Eu am venit anul asta în vecini la Mihai și Rodica Nemeș la han, că au cuptor. Să mă învețe Rodica Nemeș cum se face o pască bună pentru toți membri familiei noastre.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Rodica Nemeș- Doamne ajută  să ne iasă bine, să ne putem omeni oaspeții cum se cuvine.

Rețeta este simplă, dar necesită timp și atenție.

Citește și: VIDEO- Masa de Paște, comandată online. Cei care nu au timp să stea printre raioane sau vor să evite aglomerația din magazine, apelează și anul acesta la firmele de livrări

Oana Font și Rodica Nemeș- Rodica, cum se face? Am făcut aluat, am pus apă călduță, un pic de sare, un pic de zahăr să dospească, drojdie bineînțeles, ouă, și apoi vom umple cu brânză de vacă.

Oana Font- Ne-o vândut Rodica Nemeș secretul pentru o pască extraordinar de bună, un pic de ulei, numai un pic.

Odată frământat aluatul, se lasă la dospit după care se mai frământă puțin și se pune în tavă de copt.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

La final, pasca astfel pregătită este unsă cu ou și se bagă la cuptorul încins, unde va sta până când se va rumeni.

Acum Oana se poate mândri în fața familiei la masa de Paște cu prima pască frământată chiar de ea.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si