Close sidebar
Close sidebar

VIDEO. Oraș înghițit de lavă în Islanda. Momentul șocant în care ard casele oamenilor

Președintele Islandei Gudni Th. Johannesson spune că țara sa se confruntă cu o perioadă „dezolantă” pe măsură ce lava vulcanului distruge casele din Grindavik, un oraș de pescari de la Marea Norvegiei.

Sorin Negru,

Oraș islandez înghițit de lava vulcanului

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Imagini șocante au apărut pe agențiile de știri și pe rețelele de socializare cu casele din orașul islandez Grindavik înghițite de lava vulcanică.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Ziua de 14 ianuarie 2024 va intra în cărțile de istorie ca o zi tristă în istoria Islandei și a micului sat de pescari Grindavík de pe peninsula Reykjanes. Gândurile noastre sunt la oamenii din Grindavík în aceste vremuri dificile", scrie un jurnalist islandez pe Twitter/X.

Stare de urgență în Islanda

După erupția vulcanică de lângă orașul Grindavik, ministerul Afacerilor Externe a emis o  atenţionare de călătorie pentru Islanda, unde a fost instituită starea de urgenţă.

Specialiștii suștin că erupția vulcanică ar putea dura luni întregi și avertizează că zona va fi poluată cu gaxe toxice în următoarea perioadă. Erupția, care a avut loc luni, a venit după săptămâni de cutremure intense și există temeri că mai multe locuințe vor fi avariate.

În 2010, o erupție vulcanică a provocat un nor de cenușă care s-a ridicat câțiva kilometri în atmosferă, ceea ce a dus la mai multe zile de perturbări ale transportului aerian în Europa.  

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI