La doar cativa metri distanta de ultimele blocuri din Sibiu incepe un nou cartier, care apartine administrativ de orasul Cisnadie. Blocurile se inalta unul langa altul si daca n-am sti unde ne aflam, am pune pariu ca zona infloritoare nu e in Romania.
Cartierul Arhitectilor este unul dintre cele mai aglomerate si leaga practice sibiul de orasul Cisnadie. In zona s-a construit incontnuu in ultimii ani, potrivit statisticilor, astazi aici locuiesc in jur de 4000 de familii.
Cei mai multi locatari sunt tineri care lucreaza la firme din Sibiu, iar copiii lor invata tot la scolile din oras. Cand s-au mutat aici, strazile nu erau asfaltate si nici acum nu sunt toate, insa drumurile de pamant sunt cea mai mica problema a celor care vaneaza un loc in cartierul nou.
Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro
Tocmai de aceea, un apartament intr-o cladire veche, dar aproape de institutii si sedii de birouri e mai scump decat unul nou, dintr-un bloc construit la marginea orasului. Pretul unei locuinte aici porneste de la 970 de euro pe metru patrat si poate ajunge pana la 1 100 -1 200 de euro, insa ii ofera cumparatorului si neajunsuri.
La ore de varf, traficul este infernal.
Oradea este unul dintre orasele cu cea mai mare expansiune in ultimii zece ani. Cererea de locuinte este atat de mare, incat casele si apartamentele se vand la stadiul de proiect.
Cinci companii de profil construiesc simultan ansambluri rezidentiale.
Piata imobiliara din Oradea a devenit atractiva si pentru investitii mici. Hanna Jiries este din Nazaret si studiaza de patru ani la Facultatea de Medicina din Oradea.
Dezvoltatorii imobiliari spun ca piata a luat un avant foarte mare datorita fondurilor europene uriase atrase de edili.