Cetăţenii din Tokyo au restituit poliţiei anul trecut o sumă record de 3,99 miliarde de yeni (28 milioane euro), bani găsiți în diverse locuri publice.

Citește și: Turiști români prinși cu rulote cu droguri și arestați în Albania

Departamentul de Poliție Metropolitană din Tokyo a declarat într-un raport publicat miercuri că poliția a putut returna 2,95 miliarde yeni (20 milioane euro) din suma totală proprietarilor de drept ai banilor pierduți, potrivit Japan Today.

Citește și: VIDEO. Prima bicicletă zburătoare din lume, pusă la vânzare în Japonia. Cât costă

Banii nerevendicați de proprietarii lor merg către administrația metropolitană, se arată în raportul citat.

Peste 3 milioane de obiecte pierdute au fost predate poliției

Legea bunurilor din Japonia spune că oricine găsește bani trebuie să îi predea poliției, dar poate pretinde o recompensă între 5% și 20% dacă bunurile sunt recuperate de proprietar, scrie The Independent.

Raportul departamentului de poliție mai spune că aproximativ 3,43 de milioane de articole pierdute au fost predate secțiilor de poliție în 2022, înregistrând o creștere de 21,9% față de 2021.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

tokyo

Milioane de obiecte mnu își mai găsesc niciodată proprietarul

[Sursa foto: Japan Today]

Poliția a atribuit creșterea numărului de obiecte pierdute eliminării restricțiilor pandemiei de Covid, motivând că acest lucru a dus la un număr de oameni care au ieșit în aer liber.

Citește și: 18 gardiene de la aceeași închisoare, concediate după relații amoroase cu criminalii

„Ar putea fi rezultatul creșterii numărului de oameni care ies afară din casă, după ce măsurile de control anti-coronavirus au fost relaxate drastic și s-au reluat activitățile socio-economice”, a spus un oficial citat pentru Mainichi Shimbun.

Cifrele Centrului de obiecte pierdute ale departamentului de poliție au arătat că numărul obiectelor pierdute între 2015 și 2019 a rămas stabil, în jur de 4 milioane pe an.

Numărul a scăzut brusc la 2,8 milioane în 2020 și la 2,81 milioane în 2021 în timpul pandemiei.

Cazurile de bunuri pierdute au crescut la 3,43 milioane în 2022, dar nu au atins nivelurile pre-pandemie.

Tokyo, orașul cu cei mai cinstiți locuitori din lume

Tokyo, orașul cu cei mai cinstiți locuitori din lume


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si