Noua infatisarea a orasului Oradea surprinde de la prima vedere. Un city-break il va fascina pe turistul dornic sa descopere destinatii inedite. Cladirile in stil Art-Nouveau, baroc sau secession, restaurate rand pe rand ii atrag pe cei pasionati de istorie. Iar fotografii au ce sa imortalizeze.

Palatul Moskovits a fost construit intre anii 1904- 1905 si este unul dintre cele mai frumoase monumente din Oradea, construit la inceputul secolulul XX.

Lucrarile de reabilitare ale fatadelor au durat doi ani si au costat 150 de mii de euro.

Sirul Canonicilor este unul dintre cele mai fotografiate obiective turistice din Oradea. Monumentul de arhitectura este un corridor lung de 250 de metri care uneste zece cladiri si este format din 57 de arcade.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Zeci de turiști, înșelați de o agenție din Oradea. Pagubele se ridică la o sumă uriașă

Numarul turistilor s-a dublat in ultimii trei ani datorita investitiilor in centrul istoric, in reabilitarea cladirilor considerate monumente de patrimoniu, cetatea medievala si extinderea spatiilor pietonale. Anul trecut peste 250,.000 de turisti au vizitat Oradea.

Anca Sas, purtator de cuvant Primaria Oradea: Cei care vin intr-un week-end la Oradea au ce sa faca aici: pot sa viziteze bisericile din zona centrala, sinagoga, basilica romano-catolica, aquapark-ul, centrul orasului care arata superb.

Hotelierii confirma valul mare de turisti. In acest hotel de patru stele, de pilda, un city-break poate sa fie o experienta memorabila. Pe langa camerele cu aer vintage, piscina exterioara incalzita, spa-ul relaxant si gradina mediteraneana, clientii beneficiaza si de un bonus city-card cu reduceri la cele mai importante obiective turistice.

Carina Ochis, reprezentant hotel: Intr-adevar, faptul ca orasul este reabilitat ne-a adus un plus de valoare.

Pe parcursul verii suntem fully booked, adica nu avem nici o camera libera. Preturile pentru pachetul de city-break sunt de 230 de euro pentru doua persoane.

Incurajati de evolutia fulminanta a orasului, edilii promit in continuarea investitii majore. De alfel, edilii din Oradea sunt campioni la atragerea de fonduri europene. Numai anul trecut au accesat 250 de milioane de euro iar orasul a ajuns pe harta festivalurilor internationale cu renume.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si