După bâlbe interminabile, mai marii țării nu au reușit să ajungă la un consens în ceea ce privește ordonanța antidrog. Între timp, mai multe permise de conducere au fost suspendate, iar oamenii nu știu când vor primi rezultatele analizelor de sânge. Teoretic, după ce ordonanța va fi modificată, ar trebui în maximum 72 de ore. În practică, nu se întâmplă niciodată asta, a transmis Cristian Sabbagh.

Ordonanța antidrog modificată, din nou

Războiul dintre Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Sănătății continuă. În teorie, mâine, pe masa premierului Ciolacu, ar trebui așezată forma finală a ordonanței de urgență 84. Însă nici până la această oră conducerea celor două ministere nu a reușit să se pună de acord cu privire la articolele ce vizează șoferii care sunt suspectați că ar conduce sub influența drogurilor.

Totuși, potrivit specialiștilor, o astfel de modificare bruscă este aproape imposibilă, în momentul de față. Una dintre variantele găsite prin ordonanța inițială era analizarea probelor și în laboratoarele poliției sau în laboratoare ale clinicilor private. Toate aceste teste ar fi urmat să fie plătite de Poliția Română. Medicii legiști s-au opus și au motivat că se pot mobiliza si pot face fata singuri. În ultimul an și jumătate, Ministerul Afacerilor Interne a plătit 18 milioane de euro, pentru teste, către Institutul Național și Serviciile de Medicină Legală.

Nimeni, însă, nu dorește să ne spună dacă va răspunde cineva în fața legii în situația în care rezultatele nu vin la timp, iar un șofer aflat sub influența substanțelor stupefiante se întoarce pe stradă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O jucătoare de tenis a anunțat că și-a făcut cont pe OnlyFans și divorțează, după ce a fost eliminată de la Australian Open- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Problema ar fi una și mai gravă: medicul legist Gabriel Gorun a declarat că, în momentul de față, doar 4 laboratoare ce aparțin de medicina legală, din țara noastră, pot detecta drogul sintetic supranumit cristal. Totuși, substanța este detectată de Drugtest, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care multe teste din salivă au fost infirmate de testele de sânge. Între timp, cei care suferă de pe urma bâlbelor mai marilor țării sunt oamenii de rând.

Am încercat să îl contactăm și pe ministrul sănătății, Alexandru Rafila, pentru un punct de vedere în acest sens, însă, până la această oră, nu ne-a răspuns.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si