Tara noastra este lovita din plin de acest virus care a pornit din China si, din luna decembrie, face tot mai multe victime.

Oriunde privesti in jurul tau pe strada, observi pe cineva folosind telefonul mobil. Conexiunea la internet deschide, insa, calea unor pericole uriase.

Citeste si: Ursii au inceput sa faca ravagii in localitatile de munte! Devasteaza masini si ameninta viata locuitorilor!

Ne mutam la sediul central al unei companii romanesti de securitate cibernetica. Aici il intalnim pe Bogdan Botezatu. Din luna decembrie, urmareste atent amenintarea informatica denumita "SCRANOS".

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Aceasta a pornit din China si a afectat, initial, doar dispozitivele utilizatorilor din regiune. Ulterior, s-a extins rapid, insa, catre tari importante din Europa dar si de pe continentul sud-american.

Fie ca vorbim de telefon sau de calculatorul personal, indiferent de sistemul de operare folosit, nimeni nu este in siguranta cata vreme descarca aplicatii piratate.
Utilizatorul permite virusului extrem de avansat sa compromita dispozitivul. In primul rand, ne va fi afectata activitatea de pe retelele de socializare.

De exemplu, va trimite in numele nostru cereri de prietenie si mesaje cu linkuri infectate. Dar e numai primul pas.

Citeste si: O persoana din Cluj a decis sa-si doneze organele pentru a salva alte vieti! Povestile impresionante ale donatorilor de organe din Romania

Revenim pe strada, printre cei care nu se despart de telefonul mobil.

E drept, informatia este vitala.

Insa la fel de importanta este atentia legata de aplicatiile si programele folosite.

Ne putem feri doar descarcand aplicatii si programe din surse sigure.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si