Dupa o prelevare care a avut loc aseara, la Timisoara, o femeie si doi barbati isi vor putea strange in brate copiii, si-n urmatorii ani. Din pacate, insa, in tara noastra, o astfel de sansa la viata apare rar.

Citeste si: Un pescar din Constanta livreaza mancaruri din peste proaspat la domiciliu!

Teama de moarte care n-a parasit-o o clipa de cand a aflat ca e bolnava a disparut imediat ce medicii au anuntat-o ca e salvata.

Doichita Moisa e din Timisoara si, de mai bine de un an, indura chinul pe lista de asteptare pentru transplant. Vestea ca va primi unul dintre rinichi i-a adus lacrimi de fericire.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Celalalt rinichi i-a salvat viata unui barbat din Deva. Inainte sa intre in operatie, sotia le-a multumit celor care au inteles ca moartea nu trebuie sa fie in zadar,
adica rudelor femeii de la care s-a facut prelevarea.

Fiul si fratele au ales sa priveasca dincolo de suferinta lor uriasa si au acceptat donarea de organe ca pe o datorie morala pe care o avem cu totii.

De vietile celor aflati in moarte cerebrala depind multi romani, insa putini sunt cei care accepta donarea de organe. Atunci cand transplantele au loc, speranta se imparte dupa testele de compatibilitate.

Daca rinichii au ajuns de la Timisoara la Cluj, ficatul a fost adus la Institutul Clinic Fundeni, unde a salvat viata unui pacient in varsta de 65 de ani. Barbatul suferea de o forma severa de ciroza hepatica si era pe lista de asteptare de doi ani.

Atat la Cluj, cat si la Bucuresti, operatiile de transplant au decurs bine.

Citeste si: La 15 ani se luptă să trăiască după ce a făcut o GREȘEALĂ ce ar putea să îi fie fatală!

Daca organele vor functiona corespunzator, pacientii vor putea fi externati peste doua saptamani. Pentru altii, insa, sansa la viata nu mai apare niciodata. In ultimii ani, 280 de romani au murit asteptand organe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si