Un reprezentant al Ministerului Sănătății de la Tel Aviv a declarat marți că ostaticilor eliberați din captivitatea Hamas li s-au administrat pastile tranchilizante înainte de a fi predați Crucii Roșii pentru a fi transferați în Israel.

Citește și: Atac Hamas asupra unei baze cu rachete nucleare din Israel

Drogarea ostaticilor ar fi avut ca scop să-i facă pe aceștia să pară calmi, fericiți și optimiști, după ce au suferit multiple abuzuri fizice, privare de libertate și teroare psihologică timp de peste 50 de zile în Gaza.

Dr. Hagar Mizrahi, șeful diviziei medicale a Ministerului Sănătății, a precizat că unul dintre medicamentele administrate a fost Clonazepam.

Cunoscut sub numele de Clonex în Israel și vândut sub mărcile Klonopin și Rivotril în altă parte, medicamentul este utilizat pentru prevenirea și tratarea tulburărilor de anxietate, convulsii, manie bipolară, agitație asociată cu psihoză și tulburare obsesiv-compulsivă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Reprezentantul ministerului nu a dezvăluit dacă drogul a fost confirmat prin testele de sânge efectuate pe ostaticii eliberați în spitalele israeliene, sau din mărturia ostaticilor eliberați.

ostatici Hamas

Eliberare de ostatici fericiți, în Gaza

[Sursa foto: Twitter]

Familiile ostaticilor care au vorbit în prealabil cu Comitetul de sănătate au fost primele care au ridicat problema medicamentelor halucinogene administrate prizonierilor.

Potrivit Times of Israel, deputatul Shas Yonatan Mashriki îndeamnă Ministerul Sănătății să trimită organizațiilor de sănătate din întreaga lume un raport oficial care să detalieze dovezile drogurilor și alte constatări medicale după întoarcerea ostaticilor eliberați.

ostatici hamas

Ostatici eliberați din Fâșia Gaza

Au reînceput ostilitățile în forță, în centrul Fâșiei Gaza

După armistițiul care a durat mai multe zile, ofensiva israeliană a reînceput în noi zone din Fâșia Gaza.

Regiunile de est ale Fâșiei Gaza au trecut, marți, prin bombardamente violente și focare de incendii în părțile de nord și de est ale regiunii Khan Yunis.

Surse locale au confirmat că zonele de la est de Al-Qarara, la nord de orașul Khan Yunis, au fost bombardate puternic, în timp ce militarii israelieni au pătruns cu tancuri și blindate la periferia zonei Bani Suhaila, la est de Khan Yunis, în sudul Fâșiei Gaza.

Un număr mare de palestinieni au fost uciși, transmite presa arabă, iar mulți alți răniți au fost duși la Spitalul Nasser din Khan Yunis. Zeci de oameni au fost, de asemenea, uciși și răniți și în nordul Gazei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si