Pâinea a devenit un lux pentru mulți români, având în vedere că prețul unui kilogram poate ajunge până la cincisprezece lei în marile magazine. Mulți oameni nu își mai permit să consume pâine zilnic și încearcă să o drămuiască sau să o porționeze astfel încât să le ajungă mai multe zile.

Dacă cineva cumpără o pâine zilnic și plătește în medie zece lei, ajunge să cheltuiască peste trei sute de lei lunar.

Prețul pâinii este de zece ori mai mare decât cel al unui kilogram de grâu, care costă între optzeci de bani și un leu. Principiul de calcul în industria panificației spune că un kilogram de grâu costă un leu, un kilogram de făină albă simplă rezultată costă doi lei, iar un kilogram de pâine albă simplă costă patru lei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Principala problemă este prețul ridicat al altor tipuri de pâine, care poate include și specialități, ajungând astfel la cincisprezece lei per kilogram. Adaosul comercial la aceste tipuri de pâine poate fi foarte mare, chiar șaizeci până la sută la sută. Din cauza prețurilor mari, consumul de pâine a scăzut, iar în al treilea trimestru al anului 2023, un român mânca în medie 7,4 kilograme de pâine pe lună, dar în ultimul trimestru consumul a scăzut cu aproape două sute de grame.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si