Trei copii si o sotie iubitoare au ramas sa-l planga pe Liviu Pop, padurarul de doar 30 de ani asasinat cu bestialitate in timp ce-si facea meseria.

Barbatul a fost gasit aseara, fara viata, intr-o rapa plina de apa si mocirla din muntii Lapus, in Maramures.

Padurarul era de serviciu, cand a fost sunat de un localnic care i-a spus ca in zona au aparut hoti de lemne pe care omul deja ii stia.

Tanarul a pornit singur in urmarirea lor. Avea sa fie ultima lui misiune.

Citeste si: VIDEO| Primele imagini din locul unde a fost găsit trupul pădurarului ucis

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Inainte sa moara, barbatul si-a sunat seful de district si i-a spus ca merge dupa hoti. Acesta, la randul lui, a apelat la 112 si a plecat sa-l caute cu politistii. I-au gasit trupul intr-o stare care i-a facut si pe criminalisti sa se infioare. Avea un picior rupt si o rana in abdomen, fusese batut cu bestialitate.

Alaturi de el, era pusca lui de vanatoare, folosita de hoti ca sa-l impuste.

Panică după asasinarea pădurarului Liviu Pop

Oamenii din zona sunt speriati si nu-si pot reveni din soc. Nu se mai simt in siguranta si spun ca autoritatile i-au lasat de izbeliste. La fel si lucratorii silvici.

Mihai Lesan, purtator se cuvant Directia Silvica Maramures: Cert e ca e un caz de o extrema violenta. Inseamna o viata inchinata padurii ca sa fie curmata viata personalului silvic

Si directorul general al Romsilva a postat pe retelele de socializare un mesaj sfasietor. „Noi facem lucruri bune: plantăm, creștem și îngrijim pădurea, care este cel mai mare dar hărăzit omului de Dumnezeu! ⁉️???? Ce au cu noi? Dumnezeul să-l ierte și să-l odihnească in ceruri !”, a scris directorul Gheorghe Mihăilescu, pe pagina de Facebook.

Citeste si: 6 pădurari uciși și 650 amenințați și atacați, în ulitmii ani. Silvicultorii îi cer lui Klaus Iohannis să convoace CSAT

Panică după asasinarea pădurarului Liviu Pop. Hoții de lemne, extrem de agresivi

Hotii de lemne din Romania sunt cunoscuti ca fiind extrem de agresivi si violenti cu cei care incearca sa salveze padurile.

Crima de noaptea trecută este a treia agresiune extrem de grava asupra unui padurar, in ultima luna de zile.

Pe 13 septembrie un alt padurar a fost gasit mort intr-o padure din Iasi. Pe 17 septembrie, hotii de lemne i-au furat arma unui padurar din Neamt, l-au fugarit si l-au amenintat cu moartea.

Sindicatul silvicultorilor le-a cerut deja luna trecuta parlamentarilor sa voteze legi prin care padurarii sa fie protejati de agresiunile asupra lor, care sunt de o violenta fara precedent.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si