„Panică prin aeroporturi după ultimele incidente în care au fost implicate aeronave de tip 737 fabricate de compania americană Boeing. O serie de eșecuri a adus teama în rândul pasagerilor, care se uită acum și la tipul de aeronavă în care urmează să se îmbarce, nu doar la compania care îl deține. Un inginer care a lucrat la Boeing pune și el gaz pe foc și anunță probleme de proiectare”, a transmis Christian Sabbagh.

Panică din cauza avioanelor Boeing

Problemele de siguranță pentru americanii de la Boeing s-au acutizat după ce o aeronavă 737 MAX 9 și-a pierdut o ușă în zbor.
Pasagerii au trecut atunci prin momente de groază, iar autoritățile au decis să țină la sol toate avioanele de acest tip. Călătorii au răsuflat ușurați la auzul acestei vești.
Luna trecută, mai mulți pasageri au fost răniți după ce au fost aruncați din scaune în timpul zborului. Tot cu un Boeing, de această dată 787 Dreamliner, în Australia. Cauza: o stewardesă care i-a adus masa pilotului a atins un buton de pe scaunul acestuia, care a împins în maneta de control, ceea ce a dus la înclinarea bruscă în jos a avionului. Zeci de călători au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Citește și: Incendiu de proporții pe acoperișul unui bloc din Focșani. Locatarii au trăit momente de panică

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Și după acest incident, compania americană a precizat că va face modificări. Dar, între timp, directorul acesteia și-a anunțat retragerea.
Colac peste pupăză, un inginer care a lucrat un deceniu la Boeing avertizează că există probleme mari. De exemplu, compania are mai mulți furnizori de fuzelaj, iar piesele nu au aceleași dimensiuni și nu se îmbină perfect. În plus, New York Times scrie că, în America, Boeing nu a trecut una din 3 inspecții ale autorităților aviatice.


Toate aceste eșecuri au adus o cădere importantă și la bursă. Acțiunile Boeing s-au prăbușit cu 25% de la începutul acestui an.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si