Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Panică în miez de noapte, nou seism în Gorj. Oamenii trebuie să învețe cum să se comporte în caz de cutremur

Zona seismică din Gorj a devenit mai activă decât cea din Vrancea. Aproape de Târgu Jiu s-a produs în această noapte un nou seism de 4,5 grade pe Richter.

Redactia Stirile Kanal D,

Panică în miez de noapte- nou seism în Gorj [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

Pământul s-a zguduit cu putere și oamenii au ieșit speriați din case.

"Cutremur, cutremur la Târgu Jiu, cutremur în aceste momente"

Cutremurul a fost înregistrat la treizeci și nouă de minute după miezul nopții, în apropiere de târgu jiu, la o adâncime de numai paisprezece kilometri. Oamenii s-au trezit din cauza mișcărilor pământului și au ieșit speriați din case.

"- Eram în pat și dormeam și s-a simțit foarte puternic

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

- V-a trezit din somn?

- Din somn, da, da"

Mărturiile oamenilor sunt încărcate de spaimă.

"Stau la etajul patru și m-a legănat bine de tot. Mi s-au deschis ușile la dulap și m-a speriat, adică sunt speriată de mult, de când au început"

Pe 13 februarie, în aceeași zonă, s-a înregistrat un cutremur de 5,2. După nici 24 de ore, a urmat un seism mult mai puternic, 5,7.

Din acel moment, s-au înregistrat peste trei mii de replici, iar pagubele încă se văd. Sediul primăriei din Târgu Jiu are și acum acoperișul afectat.

"Probabil că ar trebui ar fi trebuit până la acest moment să devină obișnuință și să știm comportamentul pe care trebuie să-l adoptăm într-o astfel de situație. Este normal ca într-o astfel de situație să se instaleze panica, iar tendința să fie aceea de a părăsi clădirea.

Este foarte probabil totodată să ne facem mai mult rău decât bine pentru că elementele de construcție sensibile sunt scările și lifturile".

Pompierii spun că în astfel de situații ar trebui să rămânem în locuință, la distanță de obiectele de mobilier care s-ar putea prăbuși.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI