Primul bloc din Capitala in care au fost investiti 35.000 de euro in 40 de panouri solare se afla chiar pe Calea Victoriei. Imobilul are 178 de apartamente si garsoniere, iar fiecare locatar a contribuit cu 200 de euro pentru a aduce pe acoperis revolutia energetica mai aproape de ei.

Sute de locatari beneficiaza de apa calda pe care o ofera panourile solare montate in urma cu 6 ani.

Exista permanent o rezerva de 6 mii de litri de apa, care ajunge pentru cel putin o jumatate de zi.

Andreea Gurban, reporter Stirile Kanal D: Un astfel de panou solar incalzeste, in medie, pe minut, 11 litri de apa! Toate cele 40 de panouri solare incalzesc in acelasi interval de timp, 440 de litri de apa! Insa asta se intampla cand soarele are incidenta cea mai mare, adica in jur de ora pranzului!

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Caniculă și disconfort termic în București. Ștrandurile, luate cu asalt

Undeva la marginea Capitalei, gasim si primul cartier verde din Romania! Pe acoperisurile blocurilor din ansamblul rezidential sunt montate panouri solare care produc energie electrica!

Catalina Ivan, manager de marketing: Cele 1.800 de panouri solare produc energie electrica pentru spatiile comune, astfel locatarii nu vor plati nimic, pentru ceea ce inseamna iluminatul parcarii, iluminatul casei scarii, al parcului! Aceste panouri au o durabilitate de 25 de ani!

Astfel de panouri pot produce energie electrica sau apa calda in locuinte. Facturile scad aproape la jumatate, iar montarea lor dureaza cateva zile. Costurile unui astfel de panou pornesc de la 600-700 de euro si pot depasi 1.000 de euro, in functie de calitatile tehnologice.

Citeste si: VIDEO| Capitala, ca o saună. Temperatura resimțită depășeste 40 de grade Celsius


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si