Arsita a invaluit Romania toata ziua, iar in marile orase asfaltul incins a facut ca aerul sa fie irespirabil.

La pranz, in Capitala, soarele ardea, asa ca oamenii au cautat locuri umbroase sa mai scape de canicula. In goana dupa racoare- strandurile au fost luate cu asalt.

Odata ajunsi langa piscine, unii au ocupat sezlongurile si au stat la plaja, altii s-au aruncat direct in apa.

O fi senzatia ca la mare, insa medicii ne avertizeaza ca razele sunt extrem de puternice si oricata lotiune am pune pe corp riscuri tot exista daca stam mult la soare.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| România, în șoc termic. Doi oameni au murit!

OVIDIU PENES, medic primar: „Expunerea pielii la soarele foarte puternic este un factor de imbatranire si de producere a cancerului, pentru ca apare stresul oxidativ”.

O alta problema e stresul termic provocat de vremea la extreme. Faptul ca ziua e arsita si seara ploi si vijelii nu face bine organismului.

OVIDIU PENES, medic primar: Practic, incep sa se dilate foarte mult vasele, noi sa transpiram, scade brusc tensiunea arteriala in tot sistemul, drept pentru care putem sa avem lipotimie, adica sa ne pierdem starea de constienta.

Asadar, hidratarea cu apa si ceaiuri neindulcite e cheia, dar nici suplimentele alimentare nu ar strica.

In aceste zile pierdem mult sodiu, potasiu, calciu si magneziu, acele saruri care ajuta la functionarea inimii si a creierului, spun doctorii.

Citeste si: VIDEO| După inundații, un nou fenomen meteo extrem va lovi România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si