Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Papa Francisc s-a întors la Vatican după operație

Papa Francisc a părăsit miercuri spitalul din Roma, unde a suferit o operație pe colon în data de 4 iulie, deci cu 10 zile în urmă. Papa a ținut ultima slujbă duminicală din balconul spitalului unde era internat.

Razvan Ilie,

Papa Francis, externat după 10 zile de la operația pe colon [Sursa foto: Vatican Media]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Suveranul Pontif în vârstă de 84 de ani a fost preluat, miercuri 14 iulie, de la spitalul universitar Gemelli într-o mașină cu geamuri fumurii și a fost văzut ulterior intrând în curtea palatului său de la Vatican, potrivit France 24. Papa Francisc s-a oprit în drumul să de la spital la Bazilica Santa Maria Maggiore pentru o rugăciune rapidă și pentru a-și „exprima recunoștința pentru succesul operației sale”, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Citeste si: Papa Francisc s-a operat. Cum se simte acum Suveranul Pontif

Papa Francisc s-a oprit la Bazilica Santa Maria Maggiore după externarea din spital [Sursa foto: Vatican Media]

Papa s-a rugat la biserica din Roma pentru „toți bolnavii, în special toți cei pe care i-a întâlnit în timpul șederii sale în spital”, a spus purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

Papa Francisc fusese internat la spital după ce a suferit de un tip de inflamație a colonului, care se manifestă în mucoasa intestinului. Papa a fost operat de urgență după ce a fost diagnosticat cu stenoză, o afecțiune localizată pe colon. Este vorba despre îngustarea intestinului gros. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Clipe emoționante pentru Papa Francisc. Momentul așteptat de mult

Momentul în care Papa Francisc este preluat de convoiul de mașini: 

 

Spitalizare prelungită pentru Suveranul Pontif

Vaticanul a spus inițial că Papa va sta internat aproximativ o săptămână, el conducând slujba de duminică și rugăciunea Angelus de la fereastra spitalului său. Luni, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat că Francisc va mai rămâne internat „câteva zile”. 

Potrivit agenției Catholic News, Papa a reușit să-și continue sarcinile de la spital și și-a păstrat toate puterile ca pontif în timp ce era plecat. 

Papa Francisc s-a întâlnit cu o parte dintre bolnavii din spitalul în care era internat și s-a rugat pentru ei. Au fost extrem de emoționante momentele în care a vizitat secția de oncologie pediatrică din spital.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI