Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Pălăria Melaniei, pantaloni scurţi şi lenjerie: obiectele vestimentare cele mai comentate la învestitura lui Trump. „Aproape a zburat”- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Doamna Iuliana este din Bucuresti dar poarta un ecuson prin care ii reprezinta pe credinciosii din Suceava.
Femeia se roaga si pentru pelerinii de acolo si spera ca pandemia sa treaca in curand.
„Pentru iertarea pacatelor, pentru mantuire, pentru copilasi, pentru sanatate, pentru intreaga tara si intreaga lume sa scapam odata de ceea ce a venit peste noi”, spune ea.
Acelasi lucru il face si doamna Liliana, care a venit sa se roage pentru sine dar odata asezata la rand, planurile i s-au schimbat.
„Pentru ca n-au putut veni! si ne rugam si pentru ei, ca n-au putut ajunge”, spune ea.

Sfântul Dumitru, pelerinaj în pandemie- nu toți au avut acces

Ultimele ore de inchinaciune pe dealul Mitropoliei din capitala au adus atat de multi credinciosi, incat programul pelerinajului a fost prelungit.
„Este ora 7 seara iar de mai bine de 60 de ore enoriasii ingroasa randurile pt a inchina la racla cu moastle sfantului Dumitru.

Reprezentantii bisericii ortodoxe romane anunta ca pelerinajul se va prelungi pana dupa miezul noptii”, relatează reporterul Kanal D.
„Vreau sa multumesc sfintilor pentru ajutorul lor si sa ne rugam sa ne scape dumnezeu de tot ce este rau”, spun credincioșii.
Nu doar aseara a fost aglomeratie mare la moaste. Ieri, de Sfantul Dumitru cel Nou, ocrotitorul Bucurestiului, au venit sa se inchine cei mai multi pelerini: peste 50 de mii de oameni. 

Ultima noapte pentru credincioșii veniți la Sfântul Dumitru

„Un sfant la care ne rugam si sa e dea dumnezeu sanatate la toata lumea si sa scapam de toata epidemia pe care o avem”, spun credincioșii.
La slujba de sarbatoare de ieri, Patriarhul Daniel a vorbit inclusiv despre restrictiile impuse de autoritati și a depănat în timpul slujbei amintiri din era comunistă.
„Autoritatile comuniste au interzis inchinarea la sfintele moaste, aceasta umilirea a fost rasplataita in sensul ca regimul comunist a cazut …dumnzeu nu se lasa batjocorit”, a spus prelatul..
Racla cu sfintele moaste a ramas afara pana dupa miezul noptii, apoi a fost dusa inapoi in catedrala Patriarhala, unde va ramane pana la urmatoarea sarbatoare. De-a lungul celor 3 zile de pelerinaj, peste 60 de mii de credinciosi au urcat dealul Mitropoliei, verificati atent de autoritati, in baza buletinului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si