Cu gandul ca sunt mai putin periculoase decat tigarile traditionale, tot mai multi romani le incearca acum pe cele electronice.

In realitate, insa, indiferent de sursa de provenienta, nicotina are impact direct asupra vaselor de sange, pe care le ingusteaza. Astfel, creste si tensiunea arteriala.

Dr. MAGDALENA CIOBANU, medic pneumolog: Toate tigarile electronice contin nicotina. Daca nu ar contine nicotina, atunci oamenii nu ar avea nicio placere sa stea cu o scobitoare in gura sa traga din ea.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Tanar de 35 de ani, ucis de tigara electronica! Fragmente din dispozitiv i-au perforat craniul

Mare atentie la arome! Un studiu realizat recent arata ca cel putin sase tipuri de arome cunoscute au un efect toxic, iar cele de scortisoara si mentol sunt cele mai daunatoare.

Citeste si: Otravă în ţigările electronice!

Dr.

MAGDALENA CIOBANU, medic pneumolog: Persoanele care au schimbat tigarile clasice cu acestea au risc mai mare de a face infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

Oamenii de stiinta au mai descoperit ca substantele din lichidul pentru tigarile electronice pot produce si o degradare a ADN-ului, ceea ce se traduce prin moartea celulelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si