"Este scandal în Egipt, după ce autoritățile vor să renoveze una dintre cele mai cunoscute piramide. Demersul care a fost numit ”proiectul secolului” a atras critici din partea specialiștilor, dar și a internauților, care s-au întrecut în glume pe seama subiectului", a transmis Simona Pătrulesa.

Piramida din Egipt, renovare cu scandal

O filmare publicată în mediul online cu șeful Consiliului Superior al Antichităților din Egipt a stârnit un val de critici în toată lumea.

Asta după ce autoritățile vor să restaureze piramida Menkaure cu ajutorul unor arhitecți japonezi. Planul s-ar întinde pe trei ani si ar urma să cuprindă mai multe etape.

"O să începem prin a reasembla blocurile de granit ca în Egiptul Antic. 00.40+ 01.48 Muncitorii vor lucra la acest proiect tot anul", a declarat Mostafa Waziri, șeful Consiliului Superior al Antichităților din Egipt.

Piramida a fost inițial acoperită de bucăți de granit, care au căzut o dată cu trecerea timpului. Guvernul vrea sa o aducă la forma inițială folosind rocile care se află în zonă.

"Ideea de a pune la loc vechile bucăți care au căzut de pe piramidă este în regulă. Problema ar fi dacă vor să meargă mai departe de atât și să înceapă să adauge materiale noi", a declarat Aidan Dodson, profesor Universitatea din Bristol.

„Singurul lucru care lipsea erau să fie puse plăci pe piramida Menkaure!(...)

Toate principiile internaționale privind renovările interzic astfel de intervenții”, a declarat Monica Hanna, specialist istorie antică

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Scandalul a atras rapid și atenția publicului, iar internetul este plin de glume pe seama subiectului.

Potrivit jurnaliștilor publicației The Telegraph, valul de critici privind restaurarea piramidei a determinat Ministerul Antichităților din Egipt să oprească lucrările pentru a reexamina proiectul.

Citește și: VIDEO- În Germania, există magazinul fără pază și fără vânzători. Cum decurge o sesiune de cumpărături?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: