Teoriile conspirației și-au îndreptat atenția către Antarctica mai mult decât v-ați aștepta în ultimii ani.

Unul dintre cele mai ciudate fenomene de la Polul Sud este misterul așa-numitei „piramide” care a fost găsită pe continent. Numai că nu este deloc o piramidă – ci este un munte, potrivit The Independent.

Citește și: Cea mai periculoasă insulă din lume. Nimeni nu s-a întors viu de acolo

Munții Ellsworth reprezintă cel mai înalt lanț muntos din Antarctica și se întind pe 400 km. Potrivit The Independent, muntele în cauză a fost descoperit de expediția britanică în Antarctica din 1910-1913.

Zona misterioasă a fost numită „Piramida” pentru a păstra adevărata natură a descoperirii ascunsă altora la acea vreme.

Totuși, în ultima sută de ani, oamenii au speculat cu privire la adevărata natură a locației (chiar dacă este mai degrabă un munte, care iese din gheață.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Polul Sud, un mister încă nerezolvat pentru conspiraționiști

Polul Sud, un mister încă nerezolvat pentru conspiraționiști

[Sursa foto: Captură YouTube]

Ce este piramida căutată pe Google Earth

Locația în cauză este un loc foarte căutat pe Google Earth. Conform IFL Science, geologul de la Centrul German de Cercetare pentru Geoștiințe din Potsdam, dr. Mitch Darcy, a declarat:

„Construcțiile în formă de piramidă sunt situate în Munții Ellsworth, care are o lungime de peste 400 km, așa că nu este o surpriză acolo.

Sunt vârfuri stâncoase care ies deasupra gheții. Vârfurile sunt în mod clar compuse din stâncă și este normal ca acest vârf să aibă această formă".

Potrivit expertului, această piramidă naturală este, prin definiție, un nunatak, care este pur și simplu un vârf de stâncă care iese deasupra unui ghețar sau a unei calote de gheață.

"Acesta are forma unei piramide, dar asta nu o face o construcție umană”, a explicat savantul.

Oamenii de știință îi liniștesc pe conspiraționiști: locația nu este altceva decât un munte care iese din vârful gheții din Antarctica și deloc o piramidă misterioasă.

Amundsen–Scott South Pole

Centrul Amundsen–Scott South Pole

[Sursa foto: Captură YouTube]

Stația meteo din Antarctica, centru de control pentru extratereștri?

Antarctica a fost subiectul mai multor speculații recent, după ce teoreticianul conspirației Eric Hecker a descris stația Amundsen–Scott South Pole de la polul sud drept un centru de „control aerian” pentru extratereștri la începutul acestui an.

Hecker a susținut că în 2010 Raytheon, conglomeratul aerospațial și de apărare din SUA l-a contactat pentru a fi furnizor în centrul de cercetare operat de Fundația Națională pentru Știință a Statelor Unite.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

A fost „mult mai mult de atât” la stația de la Polul Sud, potrivit Hecker. 

El a susținut că stația a funcționat de fapt ca un centru de „control al traficului aerian” pentru OZN-uri și a comunicat cu ambarcațiuni „exotice” prin trimiterea de raze neutrino în spațiu.

Hecker a mers mai departe, vorbind despre „module optice digitale” îngropate la 1,5 km sub suprafață, sub gheață. El a mai spus că a văzut personal un „laser verde puternic” îndreptat „spre cosmos”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si