„De miercuri nu vom mai putea face cumpărături mari cu banii jos”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Fără plăți cash la cumpărături mari de la 1 noiembrie

Care sunt plafoanele plăților cash știe Georgiana Grimm, reporter Știrile Kanal D.

„Plătiți cash sau card? O întrebare pe care o auzim de fiecare dată când mergem la cumpărături, doar că începând cu 1 noiembrie alegerea nu va mai fi a noastră.

Dacă vrem să cumpărăm un frigider performant sau un televizor de ultimă generație, îl vom putea achita doar cu cardul. Potrivit ordonanței de urgență, vom putea cheltui în magazine cel mult 5.000 de lei sub formă de bani gheață. O măsură care ar urma să țină sub control evaziunea fiscală, dar şi să pună bețe-n roate celor care nu prea au încredere în bănci și preferă să țină banii la saltea.
În OUG sunt prevăzute și amenzi. Dacă vreți să cumpărăți cu banii jos produse mai scumpe de 5.000 de lei, un sfert din diferența achitată peste limită va ajunge la stat”, a transmis Georgiana Grimm, reporter Știrile Kanal D.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Plățile cash vor fi limitate de miercuri, 1 noiembrie. Românii din mediul rural, cei mai afectați: "Este destul de dificil să-ți faci un cont la bancă dacă stai în mediul rural și trebuie să mergi la oraș"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si