O singură suprasolicitare făcută de echipa de muncitori a fost de ajuns ca imensul pasaj din beton să se rupă. Din fericire, nicio mașină nu circula pe acolo în momentul dezastrului.

De parca ar fi fost din hartie, podul care leaga drumul European 60 de Valea Draganului s-a rupt in doua. Acesta era in lucrări de consolidare și reparații si facea parte din proiectul Drumul Apusenilor.

Luni se lucra la pilonii de susținere și  in timp ce muncitorii au încercat o supra betonare a structurii, podul a cedat. 

Citeste si: Câte teste pentru coronavirus face România pe zi? Răspunsul dat de ministrul Sănătății

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Podul a fost distrus aproape in totalitate și acum este impracticabil. Pentru a le oferi o ruta ocolitoare in apropiere, autoritățile au cerut sa fie făcut un pod temporar din tuburi.

Problema este ca aceasta improvizație permite doar  trecerea unor mașini mici, așa ca oamenii vor fi nevoiți sa folosească ruta alternativa: un drum pe o singura banda la câțiva kilometri distanța. Marți toate mașinile care ajungeau in zona au fost redirecționate. 

Citeste si: Scenariu de film la Cluj. FBI-ul a intervenit după ce un bărbat și-a violat fiul în repetate rânduri

Podul era pana acum intr-o stare avansată de degradare, mai ales după ultimele inundații din zona. Norocul a facut ca nicio masina sa nu treaca raul atunci cand constructia s-a prabusit.

Constructorul a dat asigurări ca problema va fi rezolvată in cel mult doua luni și jumătate. 

Citeste si: Ce sunt restricțiile impuse de autorități pentru niște adevărați bombardieri? Un moft! Cătălin Geolgău și tovarășul lui, show pe plajă VIDEO

Valea Draganului este una dintre cele mai importante zone turistice din judetul Cluj. Mii de oameni vizitează barajul Floroiu-Dragan pentru peisajele spectaculoase pe care le oferă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si