Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Povestea Alexandrei, adolescenta care e gata să înfrunte viața

Daca viitorul unei natiuni este in mainile copiilor de-acum, ar fi bine sa ne indreptam mai des privirea spre cei orfani. Centrele de plasament sunt pline de micuti a caror speranta depinde de autoritati. In multe cazuri, ajutorul vine de la Asociatia Sos Satele Copiilor. Pe ceilalti, doar noi ii putem ajuta.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

In spatele emotiei cu care canta la chitara se ascunde- de fapt- o adolescenta puternica, gata sa infrunte viata. Alexandra a ajuns in satul copiilor din Cisnadie- judetul Sibiu- impreuna cu sora si cu fratele ei dintr-un centru de plasament.

ALEXANDRA: „Cand am venit in sat aveam aproape 3 ani si sunt aici de 12 ani. Acum am 15 ani”.

Si o mie de vise. Dar unul singur e mai aprig. Tanara vrea cu orice pret sa poarte uniforma de militar. A terminat clasa a opta si a vrut sa se inscrie la un liceu sportiv.  Numai ca ghinionul a intors-o din drum. Pentru o vreme doar.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

ALEXANDRA: „Am cazut pe scari si mi-am scarntit piciorul si nu am mai putu sa dau probele la sport. Daca nu am putut sa merg la probele sportive, nu mai sunt admisa”.

Fratele ei- Alexandru- a fost admis la facultate, dupa ce a obtinut cea mai mare nota la bacalaureat din oras.

Cu siguranta a contat mult felul in care au trait aici in sat si dragostea care i-a inconjurat din toate partile. In primul rand, cea a mamei SOS, care i-a crescut ca pe propriii copii. Cu toate ca n-a fost usor.

N-au pierdut insa legatura nici cu cea care le-a dat viata. Doar ca, din pricina unor probleme grave de sanatate,nu s-a mai putut bucura de drumul lor prin viata.

Lectia Asociatiei Sos Satele Copiilor ar trebui sa fie icoana pentru stat. Asa se cresc copiii. Nu cum se intampla acum in orfelinatele tarii. Domnilor ministri- sa intram o data pentru totdeauna in randul lumii- sa le oferim acestor suflete o casa -o familie- iubirea de mama.

Asociatiile nu pot sa ii ajute pe toti. Au nevoi de bani. Si pentru asta apeleaza la oameni cu dare de mana.

Un simplu SMS cu textul MAMA la 8844 poate dona viitor. 2 euro pe luna, bani atat de necesari cresterii acestor copii.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI