Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Povestea impresionantă a unui român arestat de trei ani în India: „Mă tem pentru viața mea. Am fost torturat”

Vă facem cunoscut strigătul de ajutor al unei mame, care de mai bine de 3 ani se luptă cu autorităţile din India, ca să-şi salveze copilul. Femeia acuză că fiul său a fost arestat şi ţinut în condiţii mizere în două închisori din America Centrală şi Asia, din simplul motiv că tânărul s-a nimerit în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit. A făcut sute de scrisori şi petiţii şi roagă statul român să intervină şi să-i salveze fiul ţinut prizonier pe nedrept. 

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Am schimbat 3-4 avocați, nu are cine să mă ajute. Ambasada nu mă suportă, pușcăria este foarte dificilă, am fost bătuți, am fost torturați”. Cu voce tremurândă, vorbind repede şi temător, pentru că apelurile în închisoare trebuie să fie scurte, şi cu o mare durere în suflet. Așa își începe povestirea Alex Marinoiu, un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Craiova, care este arestat în India. 

Alex Marinoiu: Aici situația este foarte dificilă. În pușcărie mă tem pentru viața mea. Cu sănătatea nu stau foarte bine, nu primesc ajutor de la doctori.

Citeste si: Români bănuiți că au furat și topit statui de bronz în Belgia

În luna august 2016, tânărul se afla în vacanţă în India, când alţi români au fost prinşi în flagrant, în timp ce extrăgeau sume fabuloase de pe carduri bancare. Autorităţile indiene- care au facut publice si imagini de pe camerele de supraveghere- au crezut că Alex este unul dintre infractori, aşa că l-au arestat şi pe el. Apoi și-au dat seama că nu au nicio dovadă împotriva lui şi l-au lăsat să plece.
Nu pentru mult timp însă. 

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Irina Mateescu, mama tânărului: „A plecat la prietena lui, în Costa Rica. A călătorit bine-mersi cu avionul. În februarie a vrut să plece în vacanţă în Nicaragua, în 2017, februarie. Am primit un tel de la cineva, că ar fi fost reţinut în vamă şi că este pus pe arest".

Povestea impresionantă a unui român arestat de trei ani în India

Alex a fost reţinut pentru a doua oară, în Nicaragua, în America Centrală, unde a aflat că are mandat de arestare internaţional pe numele lui.

După multe scrisori, cereri, petiţii şi scandaluri, tânărul a fost transferat la una dintre cele mai aspre închisori din India, unde se află şi în prezent. A fost ameninţat, bătut, iar toate procesele de judecată s-au ţinut în limba malaeziană, fără drept la translator și fără explicaţii, acuză mama sa.

De mai bine de 3 ani, femeia a bătut la toate porţile, a cerut ajutorul ambasadei României în India, dar a fost refuzată. 

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Mama şi fiul său sunt disperaţi şi roagă statul român să intervină, pentru ca Alex să aibă parte de un proces corect şi în libertate. 

Citeste si: Român din Italia, în vârstă de 23 de ani, mort într-un accident. Șoferul mașinii consumase băuturi alcoolice

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI