Raffaele Barbato vorbește bine limba română și a povestit cum a ajuns să vină în țara noastră și să se angajeze ca șofer în transportul public din Iași.

La vârsta de 54 de ani, Raffaele a ales să lase în urmă peisajele pitorești ale Italiei pentru a-și urma visul în orașul Iași.

Citește și: Accident rutier grav pe Autostrada Soarelui! O persoană a decedat, iar alte trei au fost rănite. Cum s-a produs evenimentul tragic

Raffaele Barbato

Raffaele Barbato, pe traseul autobuzului din Iași

[Sursa foto: Facebook / CTP Iași]

De ce a venit Raffaelo în România 

Cu cetățenie italiană și un trecut ca șofer de autobuz în sectorul privat, unde condițiile dificile l-au adus în punctul în care o simplă pizza în oraș părea un lux, Raffaele a decis că este momentul pentru o schimbare.

Italianul s-a căsătorit cu o româncă și a decis să se mute în țara noastră, după cum a explicat Cristian Stoica, directorul general al CTP Iași.

Italianul s-a îndrăgostit în 2001 de o româncă venită în peninsulă, iar în 2009 a făcut o casă la țară, în România, în satul Sprânceana.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

"Și în Italia se strică treaba. Aici m-au primit foarte bine", spune Raffaele. 

"Am lucrat tot ca șofer în Italia, la o firmă particulară, duceam turiști în Napoli, Milano, Veneția", a explicat italianul. Potrivit acestuia, în Italia au venit foarte mulți străini: "Nu sunt rasist, dar mulți străini mă deranjau acolo". 

Raffaele a primit gratuit trainingul necesar pentru a conduce autobuzele CTP Iași și pentru a se adapta condițiilor de lucru pe traseele locale.

"A găsit o echipă care îl respectă și-l apreciază. Acest nou început i-a oferit nu doar un loc de muncă sigur și bine plătit, ci și o familie profesională care îl susține", spun oficialii de la Compania publică de transport.

Raffaele s-a dedicat nu doar profesiei de șofer, dar și integrării în cultura și comunitatea locală, a învățat limba română și s-a adaptat noilor condiții de viață.

Raffaelle Barbato rămâne în Iași, unde locuiește din 2004 și consideră acum România casa sa și alege să viziteze Italia doar în vacanțe.

"Aici e mai bine, poți să te duci în vacanță, dar acolo nu ai bani să te duci în vacanță sau să mănânci o pizza seara. Îmi pare rău, e țara mea, dar asta e. Iașiul e foarte frumos, e foarte dezvoltat", a mai spus italianul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si