„Pentru prima dată în România, un caz de bullying se lasă cu mai multe mandate de arestare. Trei liceeni au ajuns după gratii pentru că au agresat doi tineri. Scenele teribile au fost filmate. Vă avertizez, urmează imagini și informații cu un puternic impact emoțional”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.
Liceeni arestați pentru că au agresat doi tineri
Imaginile revoltătoare au fost surprinse pe stradă.
Martorii nu intervin,
ba chiar filmează scenele șocante în timp ce un elev este lovit de mai mulți indivizi. Victima ar fi refuzat să le dea bani agresorilor așa că aceștia s-au răzbunat. Tânărul de 14 ani a ajuns la spital, iar părinții săi au depus plângere. În acest fel, polițiștii au aflat de un alt caz de violență ieșită din comun și de o nouă victimă. Oamenii legii au făcut 4 percheziții în județul Mureș.
„Au dispus reținerea pentru 24 de ore a patru tineri cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani pentru acte de violență împotriva a doi minori de 13 și 14 ani. Trei dintre tinerii arestați au fost prezentați cu propunere de arestare preventivă și arestați”, a transmis Alexandra Luca, inspector de Poliție IPJ Mureș.
Citește și: VIDEO- Anchetă în Brașov unde o profesoară de franceză este cercetată disciplinar. Ce gesturi neobișnuite ar fi făcut femeia față de elevi?
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Coiful de aur de la Coțofenești a fost găsit acum aproape 100 de ani de copii care pășteau vacile și a ajuns adăpătoare pentru găini- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Victimele și agresorii se cunoșteau, spun procurorii.
Din păcate, e un fenomen care capătă amploare.
„Aceste victime sunt, de obicei, alți copii, alți colegi pe care ei îi abuzează emoțional, verbal, îi îmbrâncesc, îi jignesc și îi umilesc. Sigur că lucrul ăsta este accentuat în societatea noastră, inclusiv prin faptul că tehnologia, pe de o parte chiar dacă ne ajută, felul în care se pot propaga aceste comportamente și actele astea doveditoare, care pentru ei sunt factori de putere cu care ei se laudă în jurul grupurilor lor, se răspândesc și victimele ajung să fie umilite pe canalele de socializare”, a explicat Valentina Șimon, psiholog.
Și în școli se înregistrează astfel de incidente grave. În ultimii 6 ani s-au adunat peste 50 de mii de cazuri de violență. Ultimele date disponibile vorbesc de 9.741 de cazuri într-un singur an școlar.