„Postul este o pregatire pentru sarbatoarea nasterii domnului, orice sarbatoare crestina se face printr-o pregatire, atat sufleteasca cat si trupeasca. Sufleteasca adica intensificam rugaciunea progresiv, pe masura ce ne apropiem de sarbatoare, pentru ca si din marturisirile credinciosilor nostri, din ce ne apropiem mai mult de sarbatoare apar si incercarile si e nevoie de aceasta perioada care este postul”, spun preoții.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Postul inseamna, dincolo de toate, abtinere. Una pe care nu oricine poate sa o practice. Aici intervine vointa omului.

Postul Crăciunului este adesea o perioadă plină de tentații. Preoții au soluții

„În privinta persoanelor care poftesc si decat sa pofteasca mai bine gusta, as zice altfel: ca rateaza ocazia propriei depasiri, a depasirii conditiei de om lacom. Daca eu sunt pofiticos, pai niciodata nu o sa reusesc sa ma autodepasesc si o sa ma ingras si nu o sa reusesc sa ma autodepasesc sau sa arat dupa standard, pt ca sunt un pofticios si in locul meu gandeste pantecele meu si nu ma pot abtine”, spun preoții.

Chiar dacă nu putem ține tot postul, pocăința este importantă.

„Putem consacra, fara sa mai fim frustrati, nu trebuie de exemplu sa ma plang ca din cauza serviciului nu pot, de exemplu, sa mai evit toate bucatele, ca apar asemenea frustrari. Ei bine, poti sa spui altceva: pentru tine, doamne, pot sa fiu mai bun. Sunt medic, da? Nu pot sa vin la biserica, am o operatie sau altceva.

Pentru tine, doamne, raman aici ca sa-mi fac datoria fata de pacientii mei, sa salvez un om, o viata. E perfect din punctul asta de vedere, esti un bun crestin si un bun profesionist in egala masura”, spun prelații.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si