„Ieri a avut loc prima razie a poliției după noua lege a testării antidrog! Acțiunile s-au desfășurat simultan în București, Ilfov și pe autostrăzi. Au fost restituite și primele permise de conducere reținute după noua lege”, a spus Cristina Dorobanțu.

Brigada Rutieră a Bucureștiului a realizat prima razie de când a fost publicată în Monitorul Oficial ordonanța antidrog modificată, în Piața Alba Iulia.

„Dacă există așa multe erori, nu știu dacă-s așa bune, dar sunt măsuri de siguranță. Nu sunt deloc tolerant cu alcoolul la volan, nici cu drogurile!”, a spus un participant la trafic.

Citeste si: Hemoglobina – ce este, functii, afectiuni asociate, tratament- catena.ro

Citeste si: Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul în care o turistă este înghițită de o groapă adâncă de 8 metri. Salvatorii i-au găsit doar pantofii- antena3.ro

Citește și: Decizie halucinantă: Șoferii nu primesc daune în instanță dacă au stat fără permis din cauza rezultatului fals-pozitiv de la Drugtest

Ce au spus reprezentații autorităților

„Din cei 27 de șoferi testați pozitiv, începând cu data de 29 iunie și până luni, pentru 24 au fost confirmate pozitiv testele de INML, iar pentru cei patru care au afirmat că au consumat diferite medicamente, rezultatele au venit negative.

În cursul zilei de ieri au fost restituite cele patru permise”, a spus comisarul-șef Radu Gătan, șef serviciu la Brigada Rutieră.

Până acum, rata de confirmare a rezultatelor ieșite la DrugTest, pe București, a fost de 85%. Intervalul în care INML a analizat probele de sânge prelevate a fost de aproximativ 48 de ore. Și în Ilfov au avut loc activități de prevenire a conducerii sub influența drogurilor pe șosele.

Aici, rata de confirmare a testelor antidrog a fost de 100%.

Citește și: VIDEO Totul despre aparatul drug test! Ce aspecte diferite sunt în noul Cod Rutier?

„Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Ilfov au efectuat șapte testări ce s-au dovedit a fi pozitive. Au fost confirmate pozitive de către SML”, a spus Alexandru Bălan, șef-adjunct IPJ Ilfov.

Potrivit noii ordonanțe de urgență, șoferii care ies pozitivi la DrugTest sau care refuză testarea, rămân fără permis de conducere până la sosirea rezultatelor de sânge, însă nu mai mult de 72 de ore. În cazul în care medicii legiști întârzie cu rezultatul, permisele sunt restituite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si