Primele unități militare din Coreea de Nord, antrenate în Rusia, au fost desfășurate pentru războiul împotriva Ucrainei în regiunea Kursk, o zonă de graniță unde forțele ucrainene au organizat o incursiune majoră în august, potrivit publicației americane The Hill.

Citește și: VIDEO Încă 1.500 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Rusia. "E o situație foarte gravă", spune șeful Pentagonului

Serviciile de informații ucrainene au postat pe canalul de Telegram că au depistat trupele care fuseseră antrenate într-unul dintre cele cinci locuri militare din estul Rusiei.

„Primele unități militare din Republica Coreea, care au urmat antrenament pe terenurile de antrenament din estul Rusiei, au ajuns deja în zona de luptă a războiului ruso-ucrainean”, se arată în postarea agenției de informații de la Kiev.

În imagini se văd zeci de soldați asiatici încolonați într-o bază militară care pare să fie din Rusia:

Trei generali ai lui Kim Jong-un, alături de armata lui Vladimir Putin 

Statele Unite au confirmat miercuri că aproximativ 3.000

de nord-coreeni se antrenează în locurile militare rusești, mai scrie publicația The Hill.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Vila din centrul Capitalei în care a locuit Miss România 1931 a fost scoasă la vânzare. Cine a fost Erastia Peretz și cât costă casa ei- antena3.ro

Citeste si: Explozibilul care l-a ucis pe Ioan Crișan era militar. Frizerul care ar confecționat detonatorul a dat informații prețioase- wowbiz.ro

Dar postarea Telegram făcută de Ministerul Apărării al Ucrainei estimează că un total de 12.000 de soldați nord-coreeni au fost transferați în Rusia, inclusiv 500 de ofițeri și trei generali.

"Soldații trimiși de Phenian sunt echipați cu muniție, lenjerie de pat, haine și încălțăminte de iarnă, precum și cu obiecte de igienă personală”, se arată în postare.

Potrivit sursei citate, "Moscova va aloca 50 de metri de hârtie igienică și 300 de grame de săpun pe lună fiecărui nord-coreean, în conformitate cu normele stabilite.

"Kremlinul are mari speranțe într-o componentă nord-coreeană în războiul împotriva Ucrainei și în confruntarea globală cu Occidentul”, mai spun oficialii agenției de securitate de la Kiev.

Pe rețelele sociale au circulat în ultimele zile și alte videoclipuri cu soldați nord-coreeni care aparent se antrenează în bazele militare din Rusia pentru a putea fi trimiși pe frontul ucrainean.

VIDEO Primele imagini cu soldații din Coreea de Nord pe frontul din Ucraina

Primele imagini cu soldații din Coreea de Nord pe frontul din Ucraina

Citeste si: VIDEO Câți invitați vor veni la nunta lui Iancu Sterp. Mama Geta spune cum se va desfășura evenimentul special din viața fiului. „Să se audă că e nuntă aici, în sat, că se însoară Iancu cel frumos.”- kfetele.ro

Citeste si: Alina Ceușan, criticată dur de Mikaela Albu după controversa cu Oana Pellea. Ce mesaj i-a transmis adolescenta: ”O faci doar de fațadă”- radioimpuls.ro

Citeste si: Trei livratori de mâncare au ucis cu cuțitul un bărbat într-o parcare, după care au fugit și au aruncat arma crimei, la Constanța- antena3.ro

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat recent că există informaţii despre pregătirea a două unităţi cu posibil până la 12.000 de soldaţi nord-coreeni care ar urma să participe la război alături de forţele ruse.

Potrivit liderului de la Kiev, este "primul pas către un nou război mondial".

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si