Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Primul autobuz din lume fără șofer: „Acesta este viitorul”

Tehnologia ne surprinde pe zi ce trece, însă de data aceasta, Coreea de Sud este cea care pare să profite la maxim de avantajele modernizării. Astfel, Coreea de Sud ridică standardele mijloacelor de transport, punând în circulație primul autobuz fără șofer.

Laura Macovei,

VIDEO Primul autobuz din lume fără șofer: „Acesta este viitorul”

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Evenimentul inovator s-a întâmplat în Seul. Inventatorii spun că proiectul are ca rol să-i facă pe oameni mai încrezători în ceea ce privește vehiculele fără șofer.

„Deja am lansat mai multe mașini de taxi care merg fără șofer”

Acesta este viitorul ”, a transmis Jeong Seong-gyun, șeful departamentului de conducere autonomă de la start-up-ul 42 Dot.

Citește și: O grupare care ar fi accesat conturile bancare ale mai multor români, după ce le-a compromis aplicaţiile mobile a fost destructurată

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Una din prioritățile noastre este să creăm un oraș autonom. Deja am lansat mai multe mașini de taxi care merg fără șofer. Și acum ne-am mobilizat pentru a face și transportul public autonom ”, spune primarul din Seul.

Diferit de un autobuz normal

Noul vehicul nu nu arată precum un autobuz obișnuit, acesta fiind construit din mai multe piese pentru a reduce costurile și pentru a fi ușor de reprodus.

Citește și: Un cuplu de români va petrece ani grei în spatele gratiilor după ce au escrocat un pensionar. Cum a început telenovela din Italia

Așadar, noul autobuz surprinde prin faptul că merge autonom pe un circuit de 3,4 kilometri în jurul centrului capitalei sud-coreene.

Traseul durează aproximativ 20 de minute, vehiculul oprind doar în 2 stații.

Cei care vor să călătorească cu noul autobuz trebuie să rezerve un loc gratuit prin intermediul unei aplicații. 

 
Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI