Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Principalul motiv pentru care românii pică examenul pentru permisul de conducere

Procentul celor care reusesc să obtină permisul de conducere a scazut dramatic in ultimii ani. Mai putin de jumatate dintre absolventii scolilor de soferi reusesc să promoveze examenul. Specialistii atrag atentia si spun că principala cauză este teama.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Doamna Ana Vintila urmeaza cursurile unei scoli de soferi pentru a doua oara. Prima data nu a reusit sa treaca examentul din cauza emotiilor.

Ana Vintila: Am picat orasul, unde se cere foarte multa strictete. Conteaza foarte mult cum iti explica, cat iti explica, modul in care te abordeaza. In primul rand, eu gandesc ca trebuie sa lucrezi cu un om psihologic, psihic intai si dupa aia sa il faci sofer, ca nu ai cum altfel.

Specialistii sustin ca emotiile sunt principala cauza si modul in care sunt gestionate acestea in timpul examenului. Elevi care sunt foarte bine pregatiti nu reusesc sa treaca de examen.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Gigi Catalina, profesor legislatie rutiera: El acumuleaza cunostinte 90% si in momentul cand intervin emotiile ajunge la un procentaj de 50%, poate si mai putin. Totul pleaca de la incredere. Daca nu au incredere in ei, e o problema destul de grava.

Potrivit specialistilor, in timpul examenului multi cursanti nu mai reusesc sa se concentreze.

Reprezentantii scolilor de soferi apeleaza la diverse metode de predare pentru ca notiunile sa fie mult mai usor de retinut.

In plus accentual cade pe cresterea increderii in fortele proprii ale cursantului.

Principalul motiv pentru care românii pică examenul pentru permis. Ce recomandă instructorii

Horatiu Baltador, instructor auto: Ei sunt foarte, foarte emotivi pentru ca pun accent pe "vreau sa-mi iau permisul de conducere". Nu, trebuie sa inteleaga in momentul in care vin la o scoala de soferi, ei trebuie sa invete sa conduca.

Astfel de tehnici sunt implementate deja cu succes in strainatate.

Horatiu Baltador, instructor auto: Sa perceapa intreg procesul de pregatire mult mai usor, sa faca un pic de pregatire si cu alti instructor, sa nu se obisnuiasca doar cu o singura persoana in dreapta lor. Este un procedeu folosit in Germania.

In 2017 la nivel national procentul de pomovabilitate la examenele pentru obtinerea permisului de conducere a fost de 56%.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI