„19 tineri au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. Vorbim de studenți cazați chiar în hotelul Serviciului Român de Informații și de aici știrea parcă se transformă într-una cu spioni. Comisarii ANPC n-au făcut declarații presei iar restul tinerilor din hotel au plecat fără să scoată o vorbă. Tăcerea a fost cuvântul de ordine în preajma unității de cazare”,

a spus Christian Sabbagh. 

„Primele simptome de toxinfecție alimentară au apărut încă de aseară. Ulterior starea lor s-a înrăutățit așa că în această dimineață tinerii au sunat la 112. Din cauza numărului mare de persoane care acuzau stări de rău, în jurul orei șapte a fost declanșat Planul roșu de intervenție”, a transmis Raluca Sevastru, reporter Kanal D. 

Paramedicii s-au îndreptat de urgență spre stațiunea Olimp: „La fața locului au fost trimise mai multe autospeciale de intervenție din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța și din partea Serviciului Județean de Ambulanță pentru a gestiona situația de la fața locului.”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ciclonul Ashley va lovi România. Vremea se va răci brusc cu aproape 20 de grade și va fi potop. Precipitaţii de 100 l/mp- wowbiz.ro

Vorbim de tineri cu vârste cuprinse între douăzeci și unu și douăzeci și doi de ani: „După ora șapte s-au prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța nouăsprezece persoane cu toxiinfecție alimentară. Este tabloul specific acestei afecțiuni, cu vărsături în principal, dureri abdominale și cu scaune diareice.”

Șaisprezece tineri au rămas internați. În hotel erau cazați peste o sută de studenți, aflați la Olimp, într-o tabără de pregătire.

Au mâncat doar în hotel și despre ce produse e vorba? Au avut voie să mănânce și în afara unității de cazare? Sunt întrebări fără răspuns pentru că totul pare secret de stat. Tăcerea a fost cuvântul de ordine în zona hotelului, deși în cazul altor unități de cazare informațiile au fost aflate mult mai ușor.

Nici cu reprezentanții hotelului n-am avut mai mult noroc: „Este cu circuit închis, vă rog să respectați. Vă rog să respectați ce vi s-a transmis.” Chiar și comisarii ANPC au apărut intimidați: „Nu dăm declarații. Nu știm prea multe.”

Citeste si: A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul suprem. Mulți prieteni la început s-au bucurat, pe urmă n-au înțeles.”- kfetele.ro

Citeste si: Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Reprezentanții SRI ne-au răspuns în scris: „În legătură cu situația de la hotelul Crișana din Olimp, vă precizăm că încă de la prima sesizare au fost demarate verificări de către structurile competente pentru a fi stabilită cauza care a dus la semnalările multiple de greață și stare de rău a persoanelor care se aflau în unitatea de cazare.”

Între timp au apărut date noi din Mehedinți, acolo unde o sută douăzeci de elevi și adulți au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.

Primele analize scot la iveală prezența bacteriei listeria în șuncă. Restaurantul care a livrat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si