Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Producătorii și comercianții protestează față de restricții

Producătorii și comercianții se revoltă în prima zi în care piețele au fost închise! Oamenii arată cu degetul înspre marile magazine, încă deschise.

Iulian Ciurea,

Piață [Sursa foto: Mediafax]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Noi închiși, ei deschiși! Poftiți... aceeași construcție. Noi închiși, ei deschiși! De ce? Multinaționalele să rămână în picoare și noi să murim de foame!
Acolo vin mii de persoane zilnic și în această piață vin câteva persoane! E inadmisibil!”, au strigat comercianții.
A fost revoltă în toată regula în această dimineața la piața Crângași din București. Supărați că nu mai pot vinde în spațiile închise, oamenii au cerut explicații.
„S-a dezinfectat piața mereu, s-a păstrat distanța, avem tot ce ne trebuie!”, susțin piețarii.

Producătorii și comercianții se revoltă. Nu vor restricții

Producătorii și comercianții s-au trezit cu marfa blocată în piață și în mașini, în timp ce muncitorii încă lucrau la amenajarea corturilor din parcare.
„Pe mine mă trage la răspundere pentru asta. Și am și acte la ea! Uitați! Cine-mi dă mie banii pe marfa asta?! Și-n plus, ce avem în piață!
La supermarket toată lumea pune mâna pe produse și apoi le pune la loc!”, spun vânzătorii.


Clienții rămân cu o singură opțiune.
„Păi, ce la pensia mea de 10 milioane, lei vechi, că eu am rămas pe vechea gardă, să mă duc să cumpăr marfă străină”, spun clienții.
La marile magazine, parcările au fost pline în această dimineață. Aglomerație găsim și în interior. Oamenii s-au îmbulzit să-și facă provizii, iar distanțarea socială a fost imposibil de respectat printre rafturi.
„Când a fost 30 de grade temperatura afară, n-a fost COVID în piață! Nimeni n-a murit în piață! Nimeni n-a murit!
Se urmărește să ne scoată afară din țară!”, cred comercianții.

În supermarket merg mai mulți oameni ca în piețele noastre, spun producătorii și comercianții

La Suceava, piețarii nu sunt de acord cu mutarea activității în aer liber, din cauza temperaturilor scăzute din nordul țării!
„Ce facem aici, pe frigul ăsta?! Ce facem?! Îngheață, noi am înghețat, uite degetele de la frig... Ani de zile am plătit închiriere, am plătit mesele!
Noi respectăm toate regulile.

Așa ni s-a impus, așa facem. Dar să ne lase să trăim! Din ce trăim? Din ce trăim? Să ne dea alternative!”, spun piețarii.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

La Pitești, comercianții s-au adunat în fața prefecturii pentru a cere soluții. Aceștia au propus ca accesul clienților în piețe să fie permis doar în grupuri mici.
„Ieșim afară, să stăm afară, ca animalele! Nu se poate! E imposibil!
Mâncăm carne din Polonia și din Ungaria! Unde am ajuns?!”, se întreabă comercianții.

Piețele închise și restricțiile i-au scos în stradă pe producătorii și comercianții români

La Constanța, piețarii au primit dreptul de a depozita marfa în hală, dar vânzarea se va face doar în exterior. Iar la Timișoara, vitrinele cu produse lactate și carne vor fi mutate în dreptul pereților rabatabili, orientate către exterior. Autoritățile se justifică prin studii: riscul de infectare ar fi mai mare în piețe, spune premierul.
Le cer scuze, dar trebuie să luăm aceste măsuri pentru că a nu lua nicio măsură ar fi un act de lipsă de responsabilitate!”, a declarat premierul Ludovic Orban.
În timp ce bieții oameni de prin piețe își strigau nemulțumirile, au fost înregistrate și astfel de scene: zeci de clienți încolonați în dreptul unei agenții de pariuri. Imaginile nu mai au nevoie de comentarii...

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI