,,Magazinele ar putea fi obligate să doneze sau să vândă mai ieftin produsele care nu mai au mult până să își atingă termenul de valabilitate. Este vorba de un proiect care a fost votat în senat. Documentul prevede reguli și pentru restaurante, care aruncă tone de mâncare la gunoi anual. Clienții localurilor vor fi încurajați să ia la pachet resturile din farfurie'',

a transmis Silvia Ioniță, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Ce presupune, de fapt, acest proiect?

Produsele care mai au 10 zile până își ating termenul de valabilitate sunt vândute la jumătate de preț în unele magazine. Dar nu în toate, spre dezamăgirea celor care caută aceste oferte.

Nu toată marfa care stă să expire se și vinde, mai ales dacă sunt cantități mari. Datele arată că magazinele sunt responsabile pentru un sfert din mâncarea aruncată la gunoi. De multe ori, alimentele care ajung la tomberon sunt în stare perfectă.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Un proiect care prevede combaterea risipei alimentare va obliga toți comercianții să ia măsuri pentru a arunca cât mai puțină mâncare. În proiect sunt prevăzute obligații și pentru restaurante. Clienții trebuie să fie încurajați să ia la pachet resturile de mâncare.

Citește și: VIDEO- Restaurante cu mâncare inedită, servită în locuri total neobișnuite

8 din 10 consumatori nu termină toată mâncarea 

În acest local, 8 din 10 consumatori nu termină de mâncat tot din farfurie. Și nu toți vor resturile la pachet.

Citește și: VIDEO- Bucătării-fantomă în locul restaurantelor. Unele nu dețin avize sanitare

În fiecare an, în România, ajung la gunoi 2 milioane și jumătate de tone de alimente, cifră ce ne plasează pe locul 9 în Europa la risipa alimentară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si