VIDEO. Profesoară dată afară din cauza aspectului fizic provocator
Luni întregi de controverse în jurul unei profesoare transsexuale, Kayla Lemieux, care a creat dezbateri aprinse în rândul părinților prin aspectul ei fizic, au culminat cu suspendarea din funcție a cadrului didactic.
În ciuda drepturilor care privesc identitatea de gen, școala din Ontario, Canada, a decis că e mai bine pentru interesul elevilor să-i dea o pauză profesoarei (sau profesorului).
Profesoara, fotografiată în haine de bărbat
Kayla Lemieux, profesoară de arte industriale la Liceul Oakville Trafalgar din Ontario, a fost fotografiată de paparazzii unui ziar local în afara școlii, îmbrăcat ca bărbat și fără sânii falși.
Profesoara susține că nu era ea în fotografie și că sânii ei sunt reali.
Dna Lemieux a spus că suferă de o afecțiune rară numită Gigantomastia și că s-a născut „Intersex”, mai degrabă decât să fie transgender.
În urma fotografiilor publicate, o purtătoare de cuvânt a consiliului școlar al districtului Halton din Ontario a declarat pentru The Toronto Sun: „Deși a fost suspendată momentan de la cursuri, profesoara rămâne angajata școlii până la clarificarea situației”.
Controversele din jurul profesorului au început anul trecut, când a apărut predând cursurile cu o perucă ciudată, iar aspectul uriaș al sânilor a speriat pe toată lumea.
Saga care a urmat a inclus plângeri ale părinților care au reclamat conducerii aspectul ei inadecvat pentru copii și au existat chiar amenințări cu bombe la școală.
Într-un interviu pentru The New York Post, Kayla Lemieux a declarat: „Nu pot să vă spun cine este [în fotografie] pentru că implic pe nimeni altcineva.
Eu sunt cine sunt. Așa arăt. Eu acum mă aflu în căutarea identității proprii. Nu port sâni protetici. Sânii mei sunt reali".
Profesoara a declarat pentru ziarul citat că a început terapia de înlocuire a hormonilor în 2021 și a fost „în tranziție” în ultima perioadă.
Cu toate acestea, ea a spus că „nu este o persoană transgender”, ci s-a născut „Intersex”. Kayla Lemieux a mai spus că gigantomastia a fost determinată de terapia cu hormoni.
"Este o afecțiune rară, nu există nicio îndoială în acest sens. Afectează femeile foarte rar, dar în cazul meu, cred, și medicul meu crede, s-a produs pentru că am și cromozomi xx. Sensibilitatea hormonilor la estrogen ar fi provocat anomalia", se apără profesoara.