Daca o persoana zice mereu da, te plictiseste si ajungi sa ti doresti o persoana care spune din cand in cand nu si chiar cu fermitate, punand o limita, cred specialiștii. Cum ii spunem nu partenerului?

„A spune nu partenerului inseamna a spune ce vrei tu in sufletul tau si nu ce vrea el.. dar atentie o singura data intr o anumita polemica.

daca spui nu nu nu poti sa treci drept o persoana capricioasa dificila, cu care este greu de convietuit”, spun psihologii.

Cuvântul NU are importanța lui în cuplu, spun psihologii

Ei cred că la aproximativ cinci da se poate spune un nu, pentru a-i aduce aminte celuilalt că exiști.

„Acum si cum se spune este important. Poti sa spui ca si cum este definitiv sau sub foarma unei amanari, o sa vedem.. este o forma de nu.. care ii sta foarte bine unei femei. Findca altfel barbatul are impresia ca i se opune si atunci devine... agresiv mai putin educat si nu vrei sa starnesti asa ceva in instinctele barbatului”, susțin experții.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ei au și un sfat pentru cei care spun prea des da.

„Oameni care spun doar da sunt oameni care simt nevoia sa fie acceptati, bagati in seama, protejati, in copilarie au fost criticati... ei trebuie sa aiba un stagiu in afara familiei unde trebuie sa exerseze sa afle ce valoare au, care sunt situatiile in care pot sa spuna nu fara consecinte negative si atunci isi revin si pot sa spuna nu.

A spune nu se exerseaza dupa ce exersezi sa spui eu”, spun psihologii.

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si