Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Pui de delfin eșuat în Mamaia

Primăvara este perioada în care, la malul mării apar cei mai mulți delfini eșuați. Un pui a fost găsit pe plaja din stațiunea Mamaia, iar biologii marini spun că principala cauză o reprezintă plasele pescărești. Un alt motiv ar fi fluxul tot mai intens de nave pe mare, al căror zgomot îi debusolează pe delfini și îi fac să se îndrepte prea aproape de țărm.

Andreea Albu,

VIDEO - Pui de delfin eșuat în Mamaia

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Puiul de delfin și-a găsit sfârșitul chiar în nordul litoralului românesc. Furtunile din ultimele zile au adus la mal bietul mamifer. Este al șaselea caz de la începutul acestui an și până acum.

Plasele de pescuit, principalul vinovat pentru astfel de evenimente

,,Avem o creștere de 80% față de eșuările care au avut loc anul trecut", ne-a spus Marian Paiu, directorul excutiv al unui ONG.

Citeste si: Mamaia bate Albena la prețuri

Cele mai multe eșuări sunt cauzate de capturile accidentale în plasele de pescuit și din păcate, nimeni nu poate fi tras la răspundere pentru acest trist fenomen.

Citeste si: VIDEO| Zona centrală a Constanței rămâne în șantier pentru mai bine de un an

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

,,Nu întotdeauna reușesc să se protejeze de bărci, ambarcaţiuni. Nu întotdeauna reușesc să se protejeze de plasele pescărești care sunt tot mai groase, mai puternice ca să le țină calcanul ăla mare și delfinul ăsta care nu este prea voinic. Este posibil să se blocheze în astfel de plase în care intră după pește și el să se hrănească", ne-a explicat biologul marin Adrian Bîlbă.

Tot mai multe exemplare dispar 

De la an la an tot mai multe exemplare dispar din bazinul Mării Negre. Acest fenomen ar putea avea un impact negativ asupra întregii populații de cetacee.

Citeste si: Aglomerație de nave în raza portului Constanța, după ce vapoarele nu mai pot ancora în Odesa

Anul 2021 a fost anul în care s-a înregistrat cel mai mic număr de eșuări din ultimii 10 ani.

Delfin de 2.5 metri, eșuat pe plaja din Mamaia în 2020

În septembrie 2020, un delfin de 2.5 metri lungime a fost găsit eșuat pe o plajă din Mamaia. Din păcate, salvatorii chemați să intervină nu a reușit să salveze delfinul.

Citeste si: VIDEO| Beat la volan, a tamponat două mașini

Ultimul recensământ, făcut anul trecut, arată că în Marea Neagră mai sunt puțin peste 250.000 de delfini, față de două milioane, câți erau în anul 1950.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI