Mama unui copil din Emiratele Arabe Unite a vorbit despre modul în care este necesară schimbarea opiniei publice cu privire la autism, scrie AlArabiyaNews.

Citește și: Copil român, umilt de o profesoară în Germania, la o lecție despre furt

Femeia a relatat povestea fiului ei Ahmed, care a trecut de la un copil cu probleme la o adevărată "minune a pianului".

Copilul a fost dat afară de la grădiniță

Ahmed al-Mousawi a atras îngrijorarea profesorilor de mic copil și chiar a fost dat afară dintr-o grădiniță din Emiratele Arabe Unite, care se temea că va afecta reputația școlii.

Citește și: Povestea polițistului italian care este pasionat de limba română. Totul i se datorează badantei care a îngrijit-o pe mama sa

La scurt timp după aceea, Ahmed a fost diagnosticat cu autism și, pe măsură ce mama lui a aflat mai multe despre această afecțiune, ea a descoperit că Ahmed avea un talent muzical rar.

Citește și: Ce nume NU ai voie să le dai copiilor. Este interzis prin lege

Deși a manifestat probleme în comunicarea verbală, Ahmed și-a putut transmite sentimentele cântând magistral la pian.

Ahmed, alături de mama sa

Talent muzical desăvârșit

Băiatul a dovedit că poate chiar să identifice ce note muzicale erau cântate doar după ureche – o abilitate rară, cunoscută sub numele de înălțime perfectă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Îmi doresc foarte mult să-i pot face pe oameni să înțeleagă cu adevărat ce este autismul și chiar vreau ca [oamenii] să nu-l mai privească ca pe o dizabilitate, pentru că nu este”, a spus mama băiatului pentru Al Arabiya English.

„Unii oameni îmi spuneau: „Doamne, cântă divin la pian. Dumnezeu a luat ceva de la el și i-a dat altceva”, a mărturisit mămica.

„Și apoi i-am răspuns: „Dumnezeu nu a luat niciodată ceva de la el. Dumnezeu i-a adăugat ceva special, un lucru pe care alți copii nu îl au.”

După cursuri cu profesori de muzică, Ahmed, în vârstă de 12 ani, interpretează acum muzică clasică în unele dintre cele mai respectate locuri din țară, inclusiv în palatul conducătorului Dubaiului, Șeiul Mohammed.

El a început chiar să compună propriile piese și se îndreaptă spre scrierea de cântece de jazz și hip-hop. 

Unele persoane cu autism, în ciuda problemelor cu comunicarea verbală, sunt cunoscute că dezvoltă fixații obsesive în anumite zone.

Pentru Ahmed, dragostea lui pentru pian îl face să cânte până la primele ore ale dimineții și uneori are degetele albastre și umflate, a spus mama lui.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Dacă vin la el și îi spun: „Ahmed, haide e ora de dormit, mâine ai școală.”, el îmi răspunde: „Te rog, mamă, te rog, am nevoie de asta, trebuie să mai când doar un minut.”

Tânărul muzician a câștigat mai multe premii în Emiratele Arabe Unite cu spectacolele sale.

Deși a fost o luptă pentru Eiman să se împace cu diagnosticul lui Ahmed în urmă cu mai bine de zece ani, ea speră că lucrurile se schimbă acum pentru persoanele cu autism din lumea arabă.

Unul dintre eforturile ei de a ajuta la creșterea gradului de conștientizare cu privire la autism a fost să scrie o carte despre experiența ei cu Ahmed, numită „Arată-mi lumea prin ochii tăi.” A fost publicată în 2019 în arabă, iar o traducere în engleză care urmează să fie publicată în curând. 

Mesajul public al mamei lui Ahmed este: „Nu vreau să le fie milă pentru copii. Ar trebui să le aprecieze talentele ascunse. Au multe de oferit, dar au nevoie doar de puțină înțelegere.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si