Alte explozii, urmate de un incendiu, în Constanța

Norul de fum toxic care a învăluit văzduhul s-a văzut toate stațiunile, chiar și de pe autostradă! Mai mulți martori au surprins imagini în care se observă o minge foc ce se ridică spre cer, urmată de fumul dens. Din primele informații, exploziile s-au produs într-o magazie unde era depozitat aluminiu.

Mai multe echipaje de pompieri au plecat de urgență acolo. Din fericire, nu sunt victime, dar populația Constanței a fost avertizată să evite zona pe o rază de un kilometru și să închidă geamurile dacă locuiesc în apropiere.

Citeste si: Nor toxic după explozia de la Petromidia. Ce spune mesajul Ro-Alert pentru avertizarea populației

Care sunt pistele anchetei de la rafinăria Petromidia

Până la acest moment ancheta exploziei de la Petromidia a fost derulată de mai multe instituții, printre care Poliție, procuratură și Inspectoratul Teritorial de Muncă. Se merge pe toate variantele posibile în dosarul penal și asta pentru că ar putea fi vorba despre o eroare tehnică, o defecțiune a echipamentelor sau chiar o greșeală a muncitorilor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Au fost audiați șefii rafinăriei, muncitorii din primul schimb, plus primii pompierii care-au intervenit la locul exploziei. Urmează expertize tehnice derulate de specialiști aduși din țara, pe care investigatorii să le ia în calcul atunci când vor formula capetele de acuzare.

Citeste si: Soția tânărului ucis în explozia de la Petromidia, strigăt de disperare. "Trăiesc tragedia vieții mele, sunt văduvă la 33 de ani"

În ce stare sunt cei patru răniți din explozia de la Năvodari

Între timp au venit vești și despre victimele internate în spital. Doi muncitori transferați la București sunt în comă indusă pentru tratamentele de specialitate. Un al treilea rănit, de 27 de ani, a fost operat la șold de medicii de la Spitalul de Urgență din Constanța. Acum este stabil și conștient și e ținut sub observație în secția post-operatorie.

Al patrulea, cel mai puțin rănit, a fost externat azi dimineață, transmit reprezentanții Petromidia. Anchetatorii urmează să stea de vorba și cu ei, dar mai așteaptă și autopsia celui de-al cincilea bărbat, care a fost găsit carbonizat de către pompieri.

Citeste si: VIDEO| Explozie urmată de incendiu, la Rafinăria Petromidia din Năvodari! O persoană a MURIT

Alte explozii, urmate de un incendiu, au avut loc sâmbătă în zona industrială a orașului Constanța


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro: