„După zile de foc, în care temperaturile au atins aproape 40 de grade la umbră, vijeliile cu aspect de uragan au făcut prăpăd în nordul țării. În Sighetu Marmației un bărbat a fost rănit de prelata unei terase, iar un cioban care era pe câmp cu oile a murit după ce a fost fulgerat. Vântul puternic a doborât mai mulți copaci dintr-o pădure”, a spus Christian Sabbagh.

Furtuna de cod portocaliu a ras de pe fața pământului o pădure de brad din Maramureș.

Rând pe rând, copacii au fost doborâți după doar câteva zeci de minute de vânt puternic: „Nu a rămas nici zece la sută. De groază aș putea spune, pentru că eu eram în casă și nu vedeam în ocol la trei metri în fața mea, așa a fost. Un vârtej de vând, cu ploaie, cu ceață, cu gheață, cu de toate, nici nu se poate descrie în cuvinte. Nu ne-am putut imagina că pădurea asta atât de faină, sănătoasă, zdravănă...”

padure, furtuna, cod portocaliu

În Sighetu Marmației rafalele au atins și 80 de kilometri pe oră, iar acoperișurile mai multor blocuri au fost luate pe sus. Cantități uriașe de apă au căzut într-un timp extrem de scurt. Prelata care acoperea o terasă a fost smulsă de vânt și s-a prăbușit peste un bărbat. Deși s-a ales cu câteva răni, bărbatul este în stare stabilă. Un cioban care era pe câmp cu oile a fost lovit de trăsnet.

Nici el, nici animalele nu au supraviețuit.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„În zona montană a localității Ocna Șugatag un bărbat de 73 și trei de ani, cioban la o stână, a fost lovit de trăsnet.

După evaluarea medicală victima a fost declarată decedată de către un echipaj al serviciului de ambulanță județean”, a declarat Adriana Șantă, purtător de cuvânt ISU Maramureș.  

La Suceava străzile au fost inundate, iar furtuna și grindina au făcut prăpăd în oraș. O femeie a fost filmată atunci când încerca să meargă prin puhoiul de apă. Meteorologii au emis un cod roșu de furtuni violente. Probleme din cauza furtunilor au fost și la Timișoara. Un copac bătrân a fost doborât de vântul puternic peste o mașină parcată. Din fericire nimeni nu a fost rănit, însă pagubele pentru șoferiță sunt uriașe. Femeia nu avea poliță casco și este hotărâtă să-și caute dreptatea în instanță.

padure, furtuna, cod portocaliu

La Bistrița călătorii unui tren au fost luați prin surprindere atunci când apa a început să inunde vagoanele. A fost cod portocaliu și roșu de vijelie puternice și averse torențiale în Mehedinți noaptea trecută. Dacă vântul nu a lăsat urmări, ploaia a inundat mai multe străzi din Drobeta Turnu Severin. Cu minute bune înainte de potop, cerul Severinului a fost brăzdat de fulgere, urmate de tunete înfiorătoare. Furtuna a debutat cu rafale puternice de vânt, apoi a început să plouă torențial. În urma mai multor reprize de ploaie, străzile orașului au început să se transforme în pârâie.

În mai multe zone din țară a fost emis cod portocaliu de vreme rea, valabil până mâine dimineață. Vizată este zona Olteniei, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Munteniei, jumătatea de nord a Moldovei și, local, Banat și Maramureș. În aceste zone vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, cu viteze la rafală de până la 90 de kilometri pe oră, descărcări electrice și grindină.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Citește și: UPDATE VIDEO Trupul copilului de 10 ani dispărut în apele Siretului, recuperat de salvatori! Ce a făcut băiețelul înainte de a fi văzut pentru ultima dată: "Sperăm la o minune"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si