„Cum împodobim bradul de Crăciun? Cu beteală și bomboane, pe stil vechi, sau modern, într-o singură culoare, cu panglici și globuri artizanale? Răspunsul ține de un adevărat război al brazilor. Deși mulți aleg moda actuală, nu lipsesc nici nostalgicii Crăciunurilor de altă dată. Decorațiunile din anii 70-80 sunt greu de găsit și valorează acum o mică avere, după cum am descoperit la Muzeul Comunismului din Capitală”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Decorațiuni vechi, prețuri piperate

Așa arăta pe vremuri bradul, când se numea pom, iar decorațiunile reprezentau un adevărat lux.
„Ce s-a schimbat de atunci? Moș Gerilă a devenit Moș Crăciun, iar piața e inundată de decorațiuni moderne. În plus, beteala nu mai e considerată la modă”, a transmis Andra Ionescu, reporterul Știrilor Kanal D.
În piața din Iași cu greu găsim o tarabă unde să se mai vândă beteală.

Citește și: VIDEO- Moș Crăciun împarte daruri. Micuții din Sectorul 6 al Capitalei au fost emoționați la întâlnirea cu Moșul

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„- Cum l-ați împodobit anul acesta?
- Clasic, cum făceam cândva, numai cu globuri puțin mai sofisticate din ziua de astăzi, în rest păstrăm aceleași tradiții cum știm noi, cum ne-am trezit noi din bătrâni. Roșu cu argintiu, mie așa îmi place. Puneam bomboane, dacă știți, fondante, chiar puneam și mere, agățam mere și făceam din hârtie creponată un model și agățat acolo, așa era atunci dar era frumos”, a spus o femeie.


Și la Constanța beteala e o raritate pe tarabele comercianților și stârnește nostalgii.
Moda în privința împodobiri brazilor se schimbă de la un Crăciun la altul.
Istoricii spun că primul brad de Crăciun de la noi a fost împodobit în 1866, la curtea Regelui Carol I.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si