Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Renunță la mâncare din cauza sărăciei. Românii nu mai mănâncă trei mese pe zi chiar dacă le este foame

Sărăcia cruntă s-a extins în toată Europa. Din cauza banilor, care sunt tot mai puțini, oamenii au renunțat la o nevoie de bază: hrana. În timp ce unii sar peste mese, alții își potolesc foamea cu ce găsesc. Sărăcia se simte intens și în rândul românilor care abia o duc de pe o zi pe alta.

Redactia Stirile Kanal D,

Renunță la mâncare din cauza sărăciei [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Imaginile sărăciei lucii vin de pe celebra Oxford Street, cea mai faimoasă arteră comercială din inima Londrei, cunoscută odinioară pentru strălucirea și aglomerația care atrăgeau mii de turiști, acum găzduiește o scenă tristă, în care oamenii își găsesc adăpost pe trotuare, acoperiți cu pături sau ambalaje de carton. Printre ei se numără zeci de români.

Nu mai mâncăm trei mese pe zi din cauza sărăciei

Sărăcia se citește și pe chipurile celor care sunt în țară aici, unde sperau într-o viață mai bună.
Pentru Zenovia, supa gratuită pe care o primește zilnic de la o cantină de ajutor social este mană cerească. Altfel, ar fi murit de foame, ne povestește femeia.

Citește și: EXCLUSIV- ”Bursa socială poate fi pentru unele dintre familiile monoparentale un balon de oxigen”- ”Salvați Copiii”, apel către Ministerul Educației care propune condiționarea acordării ajutorului

„- Normal că e bine...

- Ce aveți astăzi la meniu?

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

- Supă cu carne de pui. Dacă nu era nici ajutorul acesta era o catastrofă. E libertate, dar e sărăcie. Adică bani puțini și mâncarea scumpă”.

Sărăcia i-a făcut pe români să renunțe la una dintre nevoile de bază: hrana. Unii sar peste mese, alții se sacrifică de dragul copiilor.

Unii oameni sunt atât de strâmtorați încât nici nu se mai gândesc la mâncare, ci la alte probleme.

Situația se înrăutățește în toată Europa.

„Conform statisticilor, peste o treime dintre europeni își reduc în mod constant porțile de hrană. Mai exact, 38 la sută dintre aceștia nu au trei mese pe zi. Aproximativ 40 la sută au renunțat să mai cumpere carne, iar 10 la sută apelează la ajutorul ONG-urilor pentru a se hrăni”, a transmis Mădălina Bichir, reporter Kanal D.

Anul trecut, trei din zece europeni spuneau că sar peste o masă, chiar dacă le este foame.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI