Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Rețetă inedită: File de crocodil cu piure de cartofi mov

Pulpă de zebră, file de crocodil, piure de cartofi mov sau ganaj de ciocolată cu ton marinat. Sunt preparate exclusiviste care încântă papilele gustative şi pe care le pregăteşte cu succes un chef maramureşean cu peste 15 ani vechime în domeniu.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Maramureseanul Danut Lihat a ales sa pregateasca un preparat in premiera pentru zona Ardealului: file de crocodil, adus tocmai din Africa de Sud, cu piure de cartofi mov si cipsuri de sfecla rosie.

Pentru ca file-ul de crocodil sa iasa perfect, metoda de pregatire este si ea una speciala, acesta fiind copt la cuptor nu mai putin de 4 ore, asezonat cu cimbrisor si sare de mare.

Citeste si: CIORBĂ DE PERIŞOARE: Cea mai bună rețetă. Incredientul secret care dă tot gustul

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Pana cand carnea este gata, chef Danut Lihat se ocupa de garnitura.

Pentru un gust intens, file-ul de crocodil scos de la cuptor, este tras la tigaie cu putin ulei de masline si apoi flambat.

Aceasta carne speciala poate ajunge pana la 170 de lei kilogramul. Visul chef-ului este sa pregateasca un crocodil intreg la protap. Pana atunci, isi delecteaza clientii cu acest inedit preparat.

Rețetă inedită: File de crocodil

Pentru ca nici desertul sa nu fie mai prejos, Danut Lihat a optat pentru unul care i-a adus medalia de aur la un concurs national de chefi.

Danut Lihat: O să fac un ganaj de ciocolată. Tonul este băgat la marinat cu portocală, lămâie şi ghimbir. Desertul ăsta de ton cu ciocolată nu-l găseşti prin restaurantele noastre.

Citeste si: Avantajele consumului de suc de roșii. Ce beneficii aduce

Amestecul de ciocolată şi ton, pe blat de nuca si unt, trebuie să stea la frigider cel puţin 3 ore. Preparatul final se serveste cu mousse de ciocolata alba cu fructe de padure.

Cei care s-au delectat intr-un restaurant din Bistrita cu aceste inedite preparate au fost foarte placut impresionati.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI