De două zile, sătenii sunt în stradă cu zecile și se plâng că în timp ce ei nu-și pot tăia lemne pentru foc, în codru se fură fără oprire. Drumul pe care amenință că-l vor bloca de tot este și cale de acces spre frontieră.

Cu mic, cu mare, sătenii din Poienile de sub munte au ieșit din case imediat ce s-a dus vestea că cineva transportă copaci tăiați ilegal din păduri.

Deși poliția a venit și a constatat că transportul respectiv de lemne era furat, oamenii au continuat să protesteze pe ulițele satului, sătui ca oricine să vină și să ia lemn din pădurile care-i înconjoară, în timp ce ei nu pot lua nici măcar pentru foc.

Citeste si: VIDEO| Pod prăbușit în timpul lucrărilor

Totul a pornit după ce localnicii au oprit din drum un tractor care venea din munte și căra după el o încărcătură de bușteni despre care ei credeau că sunt tăiați fără acte. Și s-a dovedit că aveau dreptate.

În imaginile filmate de localnici în pădure, se vede dezastrul lăsat de tăietorii ilegali de lemne și modul în care aceștia marchează copacii ca fiind exploatați legal.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Hotărâți să nu lase lucrurile să treacă așa, localnicii din Poienile de sub munte au ieșit și astăzi pe ulițe și au cerut să înceteze defrișările.

Chiar pădurarul, care ar trebui să asigure respectarea legilor, este în cârdășie cu hoții, i-au spus oamenii primarului care a venit să discute cu ei.

Edilul a încercat să calmeze spiritele și le-a explicat oamenilor că este de partea sătenilor, dar că legea trebuie aplicată corespunzător.

Citeste si: VIDEO| Terapie cu plasmă pentru ÎPS Pimen

Ministerul mediului a anunțat că a depus deja un proiect de lege prin care sunt înăsprite pedepsele pentru cei care transportă lemne ilegal, adică transformate din amendă în închisoare.

Deși suprafața pădurilor de la noi a scăzut la sub 28 la sută din totalul teritoriului, România încă deține aproape două treimi din pădurile virgine ale Europei.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Deja Uniunea Europeană a deschis procedura de infringment împotriva țării noastre la acest capitol și în curând vom plăti din buzunarele românilor amenzi în valoare de nu mai puțin de 100.000 de euro pe zi.

Citeste si: Românii care au consumat „spirtul-otravă”, mărturii cutremurătoare: „E băutura săracului”

Cele mai multe cazuri de tăieri ilegale s-au înregistrat până acum în județele Mureș, Sălaj și Argeș.

Doar de la începutul anului la nivel mondial a dispărut peste un milion de hectare de păduri.

Doar astăzi, planeta noastră a pierdut în jur de 10.000 de hectare de aur verde.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si