De trei ani, Craiova se laudă cu mai mulți palmieri care înfrumusețează bulevardele principale.

Cum se întrețin și cum rezistă palmierii din Craiova

„În fiecare sfârșit de primăvară, circa 80 de palmieri decorează toată Craiova. Aceștia sunt plantați direct în ghiveci, și au înălțimi de aproape doi metri. Însă, din cauza vremii schimbătoare, plantele încep ușor-ușor să se usuce. Autoritățile ne transmit că această problemă se rezolvă cu tratamentele potrivite”,

a transmis Teo Argint, corespondent Kanal D.

Citește și: Programul teraselor se prelungește. Terasele și restaurantele din zona istorică a Brașovului vor fi deschise până la miezul nopții

„Sunt iubitori de soare, iar în sezonul rece sunt depozitați în spații încălzite. S-au adaptat bine”, a menționat Daniela Mitroi, purtător de cuvânt RAADPFL Craiova.

Experiența din Vaslui este, însă, total opusă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Bucureștiul, capitala palmierilor

„Au fost câteva plante de interior. Pentru exterior n-am continuat acțiunea, în condițiile în care și pentru aceste plante trebuie niște condiții speciale pentru adaptare. Și, constatând că nu reușesc acest lucru, sigur, cel mai important lucru a fost să renunțăm”, a explicat primarul orașului.

Întreținerea palmierilor. Explicațiile specialiștilor

Și Constanța a fost la un pas să devină orașul palmierilor pe vremea fostului edil Radu Mazăre.

O parte dintre plantele exotice au rezistat în spații închise. Între 2013 și 2020, primăria a plătit 230 de mii de lei pentru întreținerea palmierilor în ghivece.

Citește și: Vremea a făcut ravagii în Capitală: șapte mașini au fost avariate

„Putem avea palmieri cu costuri mari, se aclimatizează, există un proces, au nevoie de tratamente”, informează Dan Rusu, inginer.

Dan Rusu este inginer horticol și se ocupă de plantele din locurile publice alte Timișoarei. Și aici, în trecut, s-a investit în palmieri.

Citește și: După palmieri și măslini, vin curmalii

„Niciun palmier nu poate fi ținut pe perioada iernii, nu se poate ține la temperaturi sub 5 grade. Se țin în ghivece, ghivece îngropate pe timpul verii, apoi se transportă la seră”, a continuat acesta.

Chiar dacă iubesc temperaturile ridicate, palmierii pot avea probleme când sunt plantați aproape de asfaltul care vara se încinge sub soarele arzător.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si