Ca șofer în România, gropile fac parte din viața noastră. O vorbă spune că până se repară una, apar alte două pe lângă. Și englezii par să aibă aceeași problemă, dar s-au adaptat. Au dezvoltat un robot cu inteligență artificială care îl înlocuiește pe Dorel, scanează gropile din asfalt și le astupă cât ai zice „inovație”, a transmis Simona Pătruleasa.

Robotul care astupă gropile

Robotul a ieșit luna aceasta prima dată pe străzile din Marea Britanie. Momentan, nu se ocupă de gropi mari, ci mai degrabă de fisuri. Dar inginerii speră că va evolua.

E încă într-un stadiu foarte puțin avansat de dezvoltare, dar avem speranța că e promițător pentru industria noastră.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Funcționează prin umplerea fisurilor detectate cu inteligența artificială. Așa se evită ca apa să intre dedesubt și să formeze groapa.

Citește și: Roboții ar putea să ne ia locurile de muncă. Ministrul Economiei a făcut un anunț neașteptat: ”Trebuie să fie pregătiți pentru a avea alte job-uri”. Care sunt domeniile de activitate vizate?

Robotul a fost scos special la plimbare în zona Hertfordshire.

Numai anul trecut autoritățile de acolo au identificat peste 40 de mii de gropi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si