”Îmi pare rău mamă şi tată... Călătoria mea peste hotare a fost un eşec! Mamă, te iubesc pe tine şi pe tata foarte mult. Voi muri pentru că nu pot să respir... îmi pare rău!”- este mesajul şocant primit de doi părinţi vietnamezi, pe 22 octombrie anul trecut, de la fiica lor în vârstă de 25 de ani. Pham Tra My a plecat alături de alţi 38 de cetăţeni vietnamezi în Marea Britanie, în căutarea unui loc de muncă şi a unui trai decent.

Au fost transportaţi ilegal din Belgia de o reţea de trafic de carne vie, cu un camion frigorific în care au fost ascunşi. Pe 23 octombrie, în Essex, la un control de rutină al poliţiei, oamenii legii au descoperit că toţi imigranţii au murit după ce s-au sufocat în containerul camionului înainte de a ajunge la destinaţie. Cel mai tânăr dintre ei avea doar 15 ani.

Citeste si: Accident cu trei autovehicule pe Şoseaua Colentina, o persoană fiind rănită

”Era o fată foarte inteligentă. În ultimul mesaj şi-a scris numele şi a descris rochia cu care era îmbrăcată pentru că ştia că dacă va muri, va fi de ajutor pentru a fi identificată. Cred că îi era foarte frig în spatele containerului, probabil ştia că va muri”, spune tatăl victimei.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

La un an de la tragedie au fost descoperiţi membrii reţelei de traficanţi. Printre ei se numără şi doi români.
Unul dintre ei este Alexandru, un tânăr în vârstă de 27 de ani. Este singurul care şi-a recunoscut recent faptele şi urmează să fie pedepsit.

Celălalt român implicat, Gheorghe, are 43 de ani şi a fost reținut pe aeroportul din Frankfurt pe 29 ianuarie. Avea emis un mandat de arestare european pe numele său fiind acuzat de 39 de capete de omor prin imprudență și complicitate la trecerea frauduloasă a graniței.

Citeste si: Prefectul judeţului Constanţa, implicat într-un accident rutier

El nu a recunoscut nimic şi este în continuare anchetat de autorităţi. În spatele gratiilor a ajuns şi şoferul camionului frigorific, originar din Irlanda de Nord. În faţa judecătorilor el şi-a recunoscut faptele şi a fost pus sub acuzare pentru crimă, complicitate la trafic de persoane și spălare de bani.

Ancheta cu privire la această tragedie este purtată în comun de Marea Britanie, Irlanda, Franţa şi Belgia, iar până acum au fost găsiţi 14 vinovaţi.

Citeste si: Dramă pentru un șofer român, sechestrat în Franța! Locuiește în cabina TIR-ul lui de 17 zile, la mila oamenilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si