Potrivit unor clipuri video postate pe diverse rețele de socializare, mai mulți români au fost implicați în violențele din Leeds.

Citește și: VIDEO Intervenție în forță...și nu prea! Un cetățean le-a dat de furcă unor polițiști

Totul ar fi degenerat după acțiunea unor angajați de la serviciile sociale care au încercat să preia copiii unor familii de romi de origine română.

Mai mulți oameni din comunitate au răspuns violent la preluarea copiilor dând foc și „aruncând cu pietre”, a spus un proprietar de restaurant local, citat de The Guardian.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp- wowbiz.ro

Citeste si: Salma Hayek a postat pe Instagram 18 fotografii cu ea în costum de baie, în ziua în care a împlinit 58 de ani: „La mulți ani mie!”- antena3.ro

Mulțimea revoltată a atacat mașina poliției și a răsturnat-o.

Deși forțe importante de poliție au fost mobilizate pentru calmarea spiritelor, numărul agenților a fost depășit de mulțimea protestatarilor violenți.

De la ce au pornit revoltele din Leeds

Conflictul a fost declanșat de tentativa de preluare a unor copii în îngrijirea statului.

Într-un videoclip postat pe reddit se aude un participat la incidente care spune: „Să vină mascații de la București, că îi dărâmăm și pe ei!”, potrivit TVR Info.

În mai multe înregistrări de pe social media se pot vedea grupuri mari de oameni pe stradă. Într-una dintre ele se vede cum geamurile unei maşini de poliţie sunt sparte, înainte de a fi răsturnată.

Poliţia britanică a precizat că ofițerii săi au răspuns la o „revoltă” la ora locală 17.00, pe strada Luxor, din zona Harehills. Când mulţimile s-au adunat, s-a luat decizia ca lucrătorii agenţiei şi copiii să fie duşi „într-un loc sigur”.

Mulțimea a atacat cu diverse obiecte mașinile forțelor de ordine. Haosul a fost declanșat "de o minoritate infracțională", cu intenția de a perturba relațiile din comunitate, a transmis departamentul regional de poliție.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si