„România a traversat cea mai geroasă noapte din acest an. Minus 23 de grade Celsius au avut de îndurat localnicii din Întorsura Buzăului, unde a fost la fel de frig ca în Siberia. Vremea extremă nu s-a oprit aici. În toate masivele este risc de avalanșă, iar un turist și-a pierdut viața la schi, după ce a fost surprins de zăpadă. Meteorologii anunță însă că de săptămâna viitoare ne pregătim de primăvară”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Cea mai geroasă noapte din an în România

Minus 23 de grade Celsius au indicat termometrele, în această dimineață, la Întorsura Buzăului. Localnicii au făcut focul în sobe, iar apoi au ieșit să dea zăpada din fața casei.
„E frig, dar noi suntem obișnuiți”, a spus un localnic.
La stația meteo de aici a fost înregistrată cea mai scăzută temperatură din România, în acest an.
„Minima s-a înregistrat de două ori. Prima dată între ora 6.30- 07.30, după care și după ora 08.30. A nins, stratul de zăpadă foarte mare, cerul a fost senin și atunci așa se întâmplă. Au fost ani înainte când au fost -32 de grade”, a explicat Liliana Dima, meteorolog al Stației Meteo din Întorsura Buzăului.
Nici după ce a dat soarele, temperaturile nu au mai urcat foarte mult în oraș.

Citește și: O profesoară de geografie a încetat din viață la o vârstă fragedă. Elevii, ultimele amintiri alături de cea care le-a fost ”un înger pe pământ”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Se spune că dacă zăpada scârțâie, așa cum o auziți acum, afară e ger de crapă pietrele. Astăzi, meteorologii spun că nu vor fi mai mult de minus patru grade.
În aceste condiții, oamenii s-au îmbrăcat cu ce au avut mai gros prin șifonier.
Vremea extremă și-a făcut simțită prezența și în masivele montane, unde este risc mare de avalanșă din cauza stratului de zăpadă nou depus peste cel înghețat. Un olandez care practica helischi în Munții Țarcu, alături de doi prieteni, și-a pierdut viața după ce fost surprins de avalanșă.
Și în Munții Maramureșului doi ucraineni au salvați cu elicopterul SMURD, după ce s-au rătăcit într-o zonă aflată sub risc ridicat avalanșă. Unul dintre ei, încălțat doar cu adidași, a ajuns la spital cu degerături.
La Bâlea Lac se înregistrează zilele acestea cel mai mare strat de zăpadă din țară, de aproape 130 de cm. Salvamontiștii atrag atenția turiștilor care vor să se bucure de peisajul de la cota 2.000 să nu se aventureze nepregătiți.
Meteorologii spun că ne așteaptă încă o seară geroasă, iar apoi vremea se va încălzi în toată țara.
„Februarie ne aduce multe grade în termometre, mult mai cald față de normalul perioadei. Chiar de miercuri sau joi temperaturile încep să crească la deal și la munte, astfel că până la sfârșitul săptămânii așteptăm temperaturi de peste 10 grade în toată țara”, a explicat Mihai Huștiu, meteorolog.


Cel mai cald în luna februarie va fi în sudul țării, unde meteorologii spun că temperaturile vor ajunge chiar și la 15 grade Celsius.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si