Dunărea reprezintă un pericol tot mai mare pentru țara noastră. Ministrul mediului s- a lăsat filmat în timp ce umple un sac cu nisip pentru viitoarele diguri însă problemele nu dispar doar prin acțiuni de imagine. Vârful viiturii este acum la Budapesta unde nivelul apei a crescut cu un metru în doar câteva ore. Colegii mei, Iulia Dumitrașcu și Silviu Crăciun au fost alături de localnici și turiști în Capitala în care Dunărea ar putea atinge în această noapte un nivel istoric, a

transmis Cristian Sabbagh.

România, amenințată de viitura catastrofală de pe Dunăre

Teoretic aici se circulă în mod normal, circulă mașinile, bineînțeles vedem semafoarele și table indicatoare. În 2013 apa era până la nivelul de jos al semaforului, a spus un localnic.

Localnicii privesc cu groază cum dunărea crește de la o oră la alta. Nu e o exagerare, într-o singură noapte, nivelul apei a crescut cu un metru. Față de zilele trecute, diferența e și mai mare.

În două zile au crescut cam trei metri și a acoperit tot ce era aici, a spus un localnic.

Otila e stabilit la Buda pesta de peste zece ani. Își amintește de inundațiile istorice din două mii treisprezece. Atunci apa a ajuns la un nivel de aproape nouă metri, un record nedorit care ar putea fi depășit în următoarele ore.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Maximul va veni diseară din câte am înțeles de la autorități și va mai crește undeva la jumate de metru, a spus un localnic.

Apa a ajuns la clădirea parlamentului din Budapesta. Mai multe străzi de lângă Dunăre au fost închise și stațiile de metrou sunt baricadate cu saci de nisip.

În urmă cu câteva zile aș fi putut să cobor aceste scări și să merg să mă așez pe o bancă în zona de promenadă. Acum însă totul este înghițit de ape, semafoare, indicatoare și chiar băncile, a transmis Iulia Dumitrașcu.

Dunărea s- a transformat într-un fel de spectacol, iar turiștii și localnicii vin să urmărească înaintarea fluviului. În Ungaria a fost mobilizată inclusiv armata și au fost ridicate diguri din saci de nisip pe zeci de kilometri.

Pe acest mal al Dunării pe unde treceau mașinile acum se văd doar vârfurile copacilor. Atât de mare este nivelul apei, a transmis Iulia Dumitrașcu.

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, dezvăluiri incendiare despre viața la Londra a fostei sale soții și a celor doi copii: "Un apartament pentru ei pe credit, dar cu un avans destul de mare, 100 de mii de lire s-au dat atunci"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

În România, Dunărea are deja un debit peste media normală de trei mii opt sute de metri cubi.

Joi, hidrologii cred că vom ajunge la opt mii șapte sute de metri cubi pe secundă, iar vârful viiturii va trece cel mai probabil de nouă mii de metri cubi însă autoritățile transmit că barajele și digurile vor face față.

Autoritățile din România nu se pot scuza că nu știu ce urmează și cât de gravă e situația. Pregătirile au început deja. Chiar și ministrul Mediului a fost filmat în timp ce umple un sac cu nisip, însă viitura nu dispare doar cu acțiuni de imagine.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si